Nova Plataforma Live

| Tema: Mobilitat i transport

Aquesta plataforma de promoció de la mobilitat sostenible s'amplia a tot Catalunya

Nova Plataforma Live
Nova Plataforma Live | Premsa AMB
Creada el 2011 per promoure la mobilitat elèctrica a Barcelona, la Plataforma LIVE amplia enguany el seu radi d'acció a tota Catalunya i incorpora el gas natural vehicular com a tecnologia de promoció.

La Plataforma LIVE, mitjançant la implementació del seu pla d'acció durant els darrers dos anys, xifra actualment a Catalunya 3.958 vehicles elèctrics i 1.244 vehicles de gas natural. A més, ha teixit una de les xarxes de recàrrega ràpida i semi ràpida més denses d'Europa, amb gairebé 700 punts de recàrrega públics, 19 dels quals són punts de recàrrega ràpida (càrregues de vehicles elèctrics de menys de 30 minuts). Durant els darrers dos anys, aquesta plataforma ha invertit en aquest sector de més de 300 milions d'euros.

En la presentació de l'ampliació de la Plataforma Live s'ha destacat, entre d'altres qüestions, com l'àrea metropolitana de Barcelona està considerada mundialment com un espai favorable per desenvolupar iniciatives de mobilitat sostenible i on aquesta tecnologia s'està introduint de forma més sòlida (segons el darrer informe de l'Agència Internacional de l'Energia).

Factors com l'ampliació de les flotes municipals dels ajuntaments metropolitans amb vehicles de baixes emissions, tant cotxes elèctrics purs com, per exemple, bicicletes elèctriques, així com la introducció del vehicle elèctric i de gas en el transport públic -com és el cas del taxi elèctric, amb mes de 20 unitats ja circulant per l'àrea metropolitana, dels 3 autobusos elèctrics i dels 440 autobusos de gas natural de TMB-, la recent implantació del Bicing elèctric a la ciutat de Barcelona o la introducció del bus elèctric, en període de proves, reforcen el seu lideratge al sector.

LIVE compta amb més de 20 entitats referents en el sector de la mobilitat sostenible i presenta dos nivells de participació: els membres directors i els membres col·laboradors. A nivell director estan presents l'Ajuntament de Barcelona, l'AMB, la Generalitat de Catalunya, Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), SEAT, Gas Natural Fenosa, ACS, Nissan, Renault i Volkswagen-Audi Espanya. A nivell col•laborador participen RACC, Endesa, Evectra, Circutor, Avancar, Alphabet, Urbaser, Cimalsa, Creafutur, Simon, Calidad Pascual i Car-bus.

Documents relacionats