Nous punts de recàrrega de vehicles elèctrics

| Tema: Mobilitat sostenible

L'AMB i la CCMA impulsen punts de recàrrega per als treballadors de la corporació a Sant Joan Despí

L'AMB i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), ens que gestiona TV3 i Catalunya Ràdio, han signat un conveni de col·laboració público-privada que vol incentivar l'ús de vehicles elèctrics entre la plantilla de la CCMA a Sant Joan Despí, on actualment treballen unes 1.500 persones.

Segons l'acord, l'AMB finançarà amb una subvenció de 30.000 € la instal·lació de 6 punts de recàrrega de vehicles elèctrics al pàrquing de treballadors de les instal·lacions de la CCMA. Un cop posats en marxa, la gestió i el manteniment dels punts de recàrrega aniran a càrrec de la CCMA, així com el cost de l'energia durant el primer any. La CCMA també es compromet a analitzar el procés de substitució de vehicles de combustió fòssil i a promoure la mobilitat elèctrica entre els seus treballadors.

Es preveu que aquestes noves infraestructures estiguin en funcionament cap al mes d'octubre.


Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Andreu Martínez, director d'Estratègia Corporativa i de Recursos Humans de la CCMA, han ratificat aquest acord, mitjançant el qual les dues organitzacions treballaran per fomentar la mobilitat sostenible i estendre l'ús d'aquest tipus de vehicles no contaminants, amb l'objectiu final de reduir la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire de la metròpolis. Poveda ha explicat que, amb aquesta estratègia "busquem actuar sobre la mobilitat als grans centres de treball i a les grans empreses, que sovint compten amb una nombrosa flota de vehicles i un nombre important de treballadors que es desplacen amb vehicle propi i, per tant, són focus principals de contaminació".

Aquest conveni amplia el projecte de l'AMB d'instal·lar, en col·laboració amb els ajuntaments i amb diverses empreses del sector privat, una xarxa de 10 punts de recàrrega ràpida, o "electrolineres", repartits per tot el territori metropolità. Dues electrolineres, una al Prat de Llobregat i una altra a Cornellà de Llobregat, ja estan en funcionament. La resta, fins a deu, s'instal·laran durant el darrer trimestre d'aquest any. Aquesta desena se sumen a les que ja hi ha a Barcelona.

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
Centre de treball de la CCMA Carrer de la TV3, s/n, 08970, Sant Joan Despí