Integració de la C-245

| Tema: Mobilitat i transport

La intervenció integrarà un carril bus segregat, un nou carril bici i una línia de bus exprés

L'AMB i la Generalitat de Catalunya han presentat el nou projecte d'integració urbana i de millora de la mobilitat de la carretera C-245 que permetrà integrar un carril bus segregat de 13 quilòmetres, que unirà Cornellà de Llobregat amb Castelldefels, i un nou carril bici. L'actuació també implementarà una línia d'autobús exprés d'alta ocupació (BRT).

La carretera C-245 és un eix viari d'alta densitat que connecta Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels on cada dia hi conflueixen més de 35.000 passatgers de bus. En el tram més carregat, hi conflueixen 14.300 passatgers d'autobús i 18.000 vehicles privats. Aquesta alta densitat de circulació de l'antiga carretera comarcal penalitza significativament el temps de recorregut de les línies d'autobús que circulen per la C-245.



La intervenció, amb un pressupost total de 26,3 milions d'euros, estarà cofinançada pel món local, liderat per l'AMB, i per la Generalitat, i començarà a ser realitat el 2017.


El nou projecte, presentat per Josep Rull, conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), aposta per la pacificació de la via i dóna prioritat al transport públic i a la bicicleta en detriment del cotxe privat. La integració de la C-245 esdevindrà el punt de partida d'un gran procés de reurbanització de tota l'àrea i suposarà, gràcies a la implantació de mobilitat més sostenible, una notable reducció de la contaminació atmosfèrica i una millora de la qualitat de l'aire de la metròpolis.

Documents relacionats
On
Marker
C-245 Cornellà de Llobregat
Marker
C-245 Sant Boi de Llobregat
Marker
C-245 Viladecans
Marker
C-245 Gavà
Marker
C-245 Castelldefels