Aposta per les motos elèctriques

| Tema: Vehicles elèctrics

L'AMB signa un nou conveni per impulsar la moto elèctrica entre els serveis municipals metropolitans

L'AMB i l'empresa Torrot, fabricant català de vehicles elèctrics, han signat avui un acord publicoprivat per impulsar l'ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans, amb l'objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació de l'aire, causada pel trànsit rodat.

Segons aquest conveni, l'empresa Torrot cedeix a l'AMB, fins al mes de desembre de 2017, amb possibilitat de prorrogar-se un any més, 3 motos elèctriques del seu model Torrot Muvi (dues de policials i una d'estàndard), perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics i interconnectats en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, podran experimentar i descobrir en primera persona els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica.

Sobre l'acord, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda ha afirmat que "l'objectiu és introduir, mica en mica, la mobilitat elèctrica en el dia a dia dels treballadors i dels ciutadans de l'àrea metropolitana. Aquests convenis faciliten el camí cap a un veritable canvi d'hàbits. Les administracions, en aquest cas, hem de donar exemple amb el nostre parc mòbil". Poveda també ha recordat la necessitat urgent d‘anar cap a una mobilitat molt més neta.

Per la seva banda, Joan Rodríguez, director de Màrqueting de Torrot ha mostrat el seu orgull per poder arribar a aquest tipus d'acords amb una institució com l'AMB. Sobre vehicle, Rodríguez ha destacat que la Muvi "és un vehicle capaç d'adaptar-se a les necessitats específiques de qualsevol col·lectiu (administració, cossos de seguretat i sanitat, entre d'altres) gràcies a la personalització per satisfer qualsevol necessitat", ha assenyalat.

Properament, l'AMB té previst obrir una línia de subvencions per a l'adquisició de motos elèctriques per part dels ajuntaments, amb l'objectiu de continuar impulsant la mobilitat de zero emissions.

L'acord se suma al que l'administració metropolitana va fer fa pocs dies amb l'empresa Scutum i suposa un nou pas en l'aposta metropolitana pel foment de l'ús dels vehicles de zero emissions.

Documents relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB