Nou impuls a la moto elèctrica per als serveis municipals

| Tema: Mobilitat i transport

L'empresa Torrot ha cedit a l'AMB 3 ciclomotors elèctrics per emprar-los en les flotes dels serveis municipals dels ajuntaments metropolitans Aquest nou conveni, que segueix el que es va firmar fa uns dies amb Scutum, reafirma les mesures a favor de la mobilitat sostenible i la reducció de la contaminació

Conveni AMB-Torrot

La mobilitat elèctrica guanya terreny, mica en mica, a la metròpolis. L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i l'empresa Torrot, fabricant català de vehicles elèctrics, han signat avui dijous, 30 de març, un acord publicoprivat per impulsar l'ús de motos elèctriques a les flotes públiques dels ajuntaments metropolitans, amb la finalitat d'impulsar la mobilitat sostenible i reduir la contaminació de l'aire, causada pel trànsit rodat. L'acord, ratificat per Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, i Joan Rodríguez, director de Màrqueting de Torrot, se suma al que l'organisme metropolità va fer fa pocs dies amb l'empresa Scutum i suposa un nou pas en l'aposta metropolitana pel foment de l'ús dels vehicles de zero emissions.

"L'objectiu és introduir, mica en mica, la mobilitat elèctrica en el dia a dia dels treballadors i dels ciutadans de l'àrea metropolitana. Aquests convenis faciliten el camí cap a un veritable canvi d'hàbits. Les administracions, en aquest cas, hem de donar exemple amb el nostre parc mòbil", ha afirmat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, tot recordant la necessitat urgent d‘anar cap a una mobilitat molt més neta. "La contaminació atmosfèrica i la qualitat de l'aire són qüestions de salut pública", ha recordat Poveda.

"És un orgull per a nosaltres poder arribar a aquest tipus d'acords amb una institució com l'AMB, ja que els nostres vehicles poden facilitar la vida de les persones a les grans ciutats", ha explicat Joan Rodríguez, director de Màrqueting de Torrot, i ha destacat la voluntat de fer créixer les opcions d'una mobilitat més sostenible. "La Muvi és un vehicle capaç d'adaptar-se a les necessitats específiques de qualsevol col·lectiu (administració, cossos de seguretat i sanitat, entre d'altres) gràcies a la personalització per satisfer qualsevol necessitat", ha assenyalat.

Fruit d'aquest acord, l'empresa Torrot cedeix a l'AMB, fins al mes de desembre de 2017, amb possibilitat de prorrogar-se un any més, 3 motos elèctriques del seu model Torrot Muvi (dues de policials i una d'estàndard), perquè els ajuntaments de l'àrea metropolitana de Barcelona que ho sol·licitin puguin emprar aquests vehicles 100% elèctrics i interconnectats en els seus desplaçaments institucionals. D'aquesta manera, podran experimentar i descobrir en primera persona els avantatges i beneficis de la mobilitat elèctrica.

Subvencions metropolitanes a les motos i cotxes elèctrics
Properament, l'entitat supramunicipal té previst obrir una línia de subvencions per a l'adquisició de motos elèctriques per part dels ajuntaments, amb l'objectiu de continuar impulsant la mobilitat de zero emissions.

Aquesta nova iniciativa segueix i complementa les subvencions que fins ara l'AMB havia realitzat als ajuntaments per a la compra de cotxes elèctrics. Gràcies a aquesta iniciativa, els ajuntaments han adquirit fins ara 20 vehicles, amb una inversió per part de l'AMB de 200.000 euros.

Creixement del nombre de motos elèctriques per als serveis municipals i empreses de repartiment
Les vendes en el sector de la moto elèctrica a Espanya han crescut un 119,67% respecte a l'any 2015, amb un total de 793 unitats venudes el 2016 (1.422 unitats sumant-hi els ciclomotors), segons l'Asociación Empresarial para el Desarrollo e Impulso del Vehículo Eléctrico (AEDIVE), i s'espera que se'n continuï duplicant el nombre en els propers anys.

Actualment, els serveis municipals d'ajuntaments i administracions públiques (Barcelona i Madrid) i les empreses de repartiment a domicili (en anglès, delivery) s'han convertit en els principals compradors i usuaris del sector.

Documents relacionats