Setmana de l'Energia Sostenible

Tornar

| Tema: Energia

Balanç de les activitats realitzades des de l'AMB

Durant la setmana del 17 al 21 de juny s'ha celebrat arreu d'Europa la Setmana Europea de l'Energia Sostenible EUSEW.

L'AMB s'hi ha sumat com cada any amb un complet programa d'activitats amb l'objectiu de promoure el canvi cultural necessari per assolir una transició energètica real i fer front urgentment a l'emergència climàtica en què ens trobem.

Dimarts 18 de juny al matí es va fer una visita, oberta a la ciutadania, a la fotolinera bidireccional de Molins de Rei. Un grup de tècnics municipals de l'Ajuntament de Mollet del Vallès s'hi van acostar, interessats per intercanviar l'experiència dels primers 6 mesos d'aquesta innovadora instal·lació. Es preveu que sistemes d'aquest tipus siguin clau per assolir una transició energètica 100% renovable.

El mateix dimarts a la tarda, es va realitzar una visita guiada a la Biblioteca Tirant lo Blanc de Montgat, on està instal·lat el projecte pilot REFER, del qual l'AMB n'és sòcia. L'acte va comptar amb la presència del regidor del mateix municipi, Jordi Ratera, que va mostrar el seu interès pels avenços aconseguits gràcies al REFER, utilitzant una bateria de segona vida de vehicle elèctric, integrada amb els panells solars fotovoltaics de la biblioteca i els seus sistemes de climatització, tot plegat a través d'algoritmes d'optimització que han estat desenvolupats en el marc del projecte.

Finalment, l'AMB va ser seleccionada per a participar en les conferències oficials de l'EUSEW a Brussel·les, on va intervenir dins de la sessió "The road to a 100% green and fully electric transport system", en què es va parlar, a més del projecte V2G bidireccional de Molins, del full de ruta mundial sobre sistemes V2G així com de l'anàlisi de cicle de vida dels vehicles elèctrics i els seus competidors.

També es van dur a terme accions de divulgació com ara l'explicació del projecte de fotolinera en un espai  de TV3. 

Galeria d'imatges

Enllaços relacionats

Projectes relacionats

 • Fotolineres laborals metropolitanes

  Municipi:
  , Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montgat, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans
  Temes:
  Energies renovables, Fotolineres
  Estat:
  Realitzat
 • Projecte REFER

  Municipi:
  Montgat
  Temes:
  Sostenibilitat
  Estat:
  En curs
Prova: $provaURL