Millora de la qualitat de l'aire

Tornar

| Tema: Contaminació

Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet estrenen sensor per mesurar-ne la qualitat


L'AMB ha posat en funcionament dos nous dispositius als municipis de Sant Joan Despí i Santa Coloma de Gramenet.

Aquests se sumen al que està instal·lat, des del mes d'agost, a Sant Adrià de Besòs. L'objectiu és monitoritzar i conèixer, en temps real, els valors de diferents contaminants atmosfèrics i de les condicions meteorològiques. El sensor dona informació respecte dels nivells dels diferents contaminants: òxids de nitrogen, ozó, partícules em suspensió, diòxid de carboni, pressió, temperatura, vent i humitat relativa.

L'equip funcionarà durant tot el que queda d'any i incorporarà informació complementària a la ja obtinguda mitjançant el projecte europeu Interreg Sudoe NanoSen AQM, que va finalitzar el 2021.

Aquests mesuraments temporals s'afegeixen als que realitza de manera continuada la Xarxa de Vigilància i Prevenció de la Contaminació Atmosfèrica (XVPCA) de la Generalitat de Catalunya.

Els nous sensors s'han ubicat, en el cas de Sant Joan Despí, a l'avinguda de Barcelona, a l'alçada del Centre Miquel Martí i Pol, i en el cas de Santa Coloma de Gramenet, a l'avinguda de la Generalitat, a l'alçada dels equipaments municipals de Can Peixauet.

Abans que acabi el 2022 es preveu instal·lar un equip de mesura al municipi de Sant Climent de Llobregat.

L'any 2023 els equips s'oferiran en préstec, durant períodes aproximats d'un any, a altres municipis, per ordre de petició. Els equips puntuals sovint no donen resultats prou sòlids, i es creu que amb aquest nou tipus de mesuradors es podrà millorar el coneixement sobre la qualitat de l'aire. Això pot facilitar la implantació de mesures relacionades amb la Llei de canvi climàtic o altres accions, com per exemple augmentar els punts de mesura arreu del territori i adaptar els espais.

Galeria d'imatges

Documents relacionats

Enllaços relacionats

Programes o projectes relacionats

 • NanoSen-AQM

  Zona d'actuació:
  Europa
  Tema:
  Estat:
  Finalitzat

On

 • Marker

  Sant Joan Despí

  Marker

  Santa Coloma de Gramenet