L'aigua: un recurs vital

| Tema: Sostenibilitat

El 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua

El dia 22 de març se celebra el Dia Mundial de l'Aigua. En aquest marc el Programa metropolità d'educació per a la sostenibilitat (PMES) ofereix més d'una vintena d'activitats que ajuden la ciutadania a saber més sobre aquest recurs i sobre el seu ús. Justament un dels objectius principals del PMES és transmetre la necessitat de racionalitzar els recursos. I, tenint en compte l'hivern caracteritzat per la sequera que estem patint, donar valor a l'aigua i no malbaratar-la és del tot indispensable.

Cada ciutadà de l'àrea metropolitana de Barcelona consumeix de mitjana 102,3 litres d'aigua cada dia, un recurs finit i indispensable que, quan arriba a les llars, ja està preparat per satisfer les nostres necessitats.

Aquesta tasca, però, no és gens fàcil. L'aigua és un recurs escàs en els territoris de clima mediterrani com el nostre. El règim de pluges és irregular, tant des del punt de vista estacional com al llarg dels anys, i això significa que els cabals dels rius no són sempre iguals i que cal una gestió complexa per garantir el subministrament i assegurar que tothom disposa d'aigua sempre que la necessita.

En aquest sentit, un bon ús de l'aigua per part de tots els ciutadans esdevé un requisit cabdal, i encara més en un any com l'actual, en què les precipitacions recollides estan sent inferiors a les mitjanes registrades els darrers anys.




?

Documents relacionats