Time Use Week

Icona
Setmana Internacional del Temps

Aquesta setmana té com a objectiu connectar les institucions públiques, les organitzacions, la societat civil i el món de la recerca per avançar junts cap a un millor ús del temps, per compartir experiències i coneixements entre diferents disciplines i àrees d'acció que treballen entorn de l'ús del temps, així com impactar en l'agenda política i mediàtica internacional i el discurs de les polítiques de temps per prioritzar-les en l'agenda global.
 

 

 • Time Use Week 2023

  Entre els dia 16 i 20 d’octubre se celebrarà una nova edició de la Setmana internacional del Temps, la Time Use Week.

  Aquesta desena edició, que portarà el títol “Per un nou equilibri del temps”, buscarà situar la conversa sobre l’organització del temps a Catalunya en el context internacional.

  L’objectiu és fer valdre les experiències pioneres de treball en aquest àmbit per part de les institucions catalanes, les quals estan liderant diversos projectes per construir una societat amb una organització del temps més igualitària, saludable, eficient i sostenible. 

  Informació i programa

 • Time Use Week 2022

  Aquest edició de la Setmana Internacional del Temps tindrà lloc entre els dies 24 i 28 d'octubre a Barcelona i estarà dedicada al tema: temps i (des-)igualtats.

  Durant la setmana es mostraran dades sobre les desigualtats en els usos del temps actuals, els efectes que té en la salut, igualtat de les persones i la productivitat i sostenibilitat dels països i els centres de treball. També  s'analitzaran iniciatives i polítiques per combatre aquestes desigualtats  i garantir el dret al temps com un dret de ciutadania.

  La Time Use Week d'aquest any vol ser un esdeveniment encara més inclusiu amb tot el territori i, per això, comptarà tant amb actes de perfil internacional com amb actes descentralitzats per tot el territori català.

  Informació i programa

 • Time Use Week 2021

  La 2a edició de la Setmana Internacional del Temps se celebra l'octubre del 2021. Aquesta edició compta amb fòrums d'intercanvi i discussió amb diferents actors internacionals clau, i amb taules sectorials entre agents locals i internacionals amb experiències en polítiques de temps.

  Informació i programa

 • Time Use Week 2020
 • Conferència de la International Association for Time Use Research (IATUR)

  La 43a Conferència Anual de la International Association for Time Use Research (IATUR) tindrà lloc a Barcelona del 27 al 29 d'octubre del 2021, entre els esdeveniments programats per a la Time Use Week.

  La IATUR és una associació internacional que promou i facilita intercanvi d'idees, metodologia i tècniques de recopilació de dades entre investigadors i compiladors d'estadístiques oficials sobre les rutines d'activitat diària i els canvis en els usos del temps de les persones.

  La conferència d'enguany té com a objectiu connectar la investigació sobre els usos del temps amb les polítiques públiques, les organitzacions i la societat. La investigació sobre els usos del temps té el potencial d'informar sobre les polítiques clau respecte al temps, com ara els horaris educatius o la mobilitat, entre moltes altres. La conferència serà una oportunitat per conèixer les darreres novetats en recerca d'usos del temps i promoure l'intercanvi amb les experiències que existeixen a Catalunya en matèria de polítiques de temps i bones pràctiques en empreses, ajuntaments, institucions públiques i entitats.

  La conferència inclourà tres sessions plenàries i diverses sessions paral·leles de presentació d'articles científics al voltant de la recerca en usos del temps. Així mateix, està previst que es facin visites a casos d'ús a ajuntaments, empreses i a bancs del temps catalans. Finalment, la conferència comptarà amb dues recepcions, una a la Generalitat de Catalunya i l'altra a l'Ajuntament de Barcelona, on s'explicarà la feina que fan l'Oficina per a la Reforma Horària i el Pacte del Temps de Barcelona, respectivament.

  La conferència està coorganitzada per la IATUR, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona i la Barcelona Time Use Initiative for a Healthy Society, amb l'objectiu de fomentar el debat sobre polítiques del temps i la recerca en usos del temps, així com situar Catalunya i Barcelona com a referents en la seva implementació.

  La conferència IATUR del 2021 sol·licita resums per a articles que tractin sobre qualsevol aspecte de la recerca i la investigació sobre els usos del temps, com per exemple:

  • L'impacte de la covid-19 en els usos del temps.
  • La relació entre les polítiques d'ús del temps i els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda 2030.
  • Les polítiques d'usos del temps a escala local.
  • Les desigualtats de gènere i interseccionals sobre els usos del temps.
  • Els usos del temps de treball, incloent-hi les organitzacions laborals, les polítiques de relacions laborals, els impactes sobre la salut i la seguretat laboral, el teletreball i com abordar els canvis provocats per la indústria 4.0 i la digitalització.
  • Els usos del temps en l'àmbit educatiu. La percepció del temps per part d'infants, professors i famílies.
  • Els usos del temps en els serveis públics.
  • El disseny i la implementació d'enquestes sobre els usos del temps.
  • La metodologia de recerca sobre els usos del temps per dissenyar i avaluar polítiques públiques.
  • Les metodologies d'investigació sobre els usos del temps.

  Registre per a la 43a Conferència de la International Association for Time Use Research