Presentació de l'estudi sobre l'alimentació

| Tema: Desenvolupament socioeconòmic, Indústria

L'AMB presenta el seu estudi del sistema alimentari metropolità en unes jornades empresarials del sector

L'estudi "La dimensió econòmica del sistema alimentari de l'àrea metropolitana de Barcelona: abast, reptes i oportunitats", fet des de l'AMB, es va presentar a Castelldefels durant la segona Jornada Empresarial del Sector Alimentari del Baix Llobregat".

Es tracta d'una trobada que va aglutinar els diferents actors del sector alimentari: productors, indústria, restauració, hostaleria, càtering, UPC-Campus del Baix Llobregat... amb l'objectiu de crear sinergies i establir col·laboracions que enforteixin el sector i el territori.

La jornada, organitzada pel Consell Comarcal del Baix Llobregat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Castelldefels, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, el Parc Agrari i l'AMB, es va fer el dia 10, al Centre de Suport a l'Economia de Castelldefels, "La Guaita".

Un sector clau

L'estudi sobre el sistema alimentari metropolità diagnostica la situació actual i aprofundeix en els actors i actius principals de les activitats relacionades amb l'alimentació. Com a tret diferencial, aquest estudi no només especifica les característiques del sistema agroalimentari metropolità des del punt de vista econòmic, sinó que també ho fa des de l'ambiental, el territorial i el social.

El sector agroalimentari és un dels sectors motors de la comarca del Baix Llobregat i de l'àrea metropolitana, amb expectatives de creixement important, per la qual cosa s'entén com a una aposta estratègica que cal potenciar. I és en aquesta estratègia on s'encabeix l'estudi que ha presentat l'AMB i que vol aportar la informació necessària per impulsar, d'acord amb tots els agents del territori, una política alimentària que garanteixi la resiliència del sistema alimentari metropolità. 

Documents relacionats
Estudis relacionats
On
Marker
La Guaita