Foro de Talento Logístico

| Tema: Formació professional, Logística

L'AMB participa en aquesta jornada que impulsa el talent professional en logística

El passat 19 d'octubre l'AMB va participar i clausurar el Foro de Talento Logístico, una cita anual que vol impulsar el talent professional en el sector de la logística. La jornada està organitzada pel Foro Logística, amb la col·laboració de Barcelona Catalunya Centre Logístic (BCL) i el Consorci de la Zona Franca i el suport d'institucions i empreses del sector logístic.

La inauguració del fòrum va anar a càrrec de Neus Pons, directora gerent de la Fundació BCN Formació Professional; Pere Navarro, delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca, i Baltasar Pozuelo, del Consorci Hidrogen Verd, que van assenyalar importància estratègica del sector, tant per la seva activitat directa com per l'impacte sobre la resta de sectors, amb la virtut de dinamitzar una gran varietat de perfils professionals.

A continuació van tenir lloc la conferència magistral de José Antonio Marina i les tres taules de debat. La primera girava a l'entorn de la logística del futur i el nou professional logístic. La segona, a càrrec d'Àngel Tarriño, responsable de l'Observatori de la Formació Professional, se centrava en la nova llei de formació professional i el seu impacte sobre el futur de la logística. La tercera va tractar la diversitat i inclusió al lloc de treball per un futur del treball més sostenible i integrador.

A la clausura hi va participar Guillem Espriu, coordinador de Polítiques Socials de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic i president de la Taula de Formació i Ocupació en el sector logístic, que l'AMB impulsa junt amb la Fundació BCN Formació Professional, BCL, la Fundació ICIL, CIMALSA i la Fundació Bertelsmann, amb la resta d'actors públics i privats del territori vinculats a la formació i ocupació en el sector, amb l'objectiu de millorar l'encaix de les necessitats de les empreses i l'FP.

Guillem Espriu va destacar que "la formació professional és clau per al talent i el futur del treball logístic, i l'impuls del talent és també un dels objectius de l'AMB com a agent de creixement i desenvolupament", i va assenyalar també que "representa repte i una oportunitat per aprofundir en la inclusió, per incorporar més dones en la formació i les ocupacions del sector, preparar les professions del futur i afavorir un creixement sostenible que generi oportunitats per a tothom".

Documents relacionats
Enllaços relacionats