Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG)

Tornar

El Programa d'actuacions en paisatges naturals i urbans (PSG), dotat amb 15 milions d'euros està adreçat a invertir en espais fluvials metropolitans, recuperar zones degradades i integrar infraestructures.

Estat:
Fora de termini
Tema:
Territori
Responsable AMB:
Infraestructures metropolitanes

Informació prèvia

Descripció

Avís

Convocatòria tancada.


Aquest programa està orientat a la recuperació i la millora de la infraestructura verda metropolitana, entesa en sentit ampli i respecte de totes les seves dimensions.

S'adreça a quatre línies d'intervenció fixades al Programa:

 1. El finançament d'intervencions en els espais fluvials metropolitans.
 2. La recuperació de zones degradades.
 3. La integració d'infraestructures viàries, energètiques i de serveis dins del paisatge metropolità.
 4. Projectes de gestió forestal dels terrenys metropolitans amb alt risc d'incendi associats a valorització energètica i agropecuària dels residus. 
Les actuacions que poden ser objecte de propostes per part dels municipis són les que s'estableixen a les Pautes per a la gestió del Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG) 2016 – 2019, aprovades pel Consell Metropolità el 26 de gener del 2016, que giren entorn de les de línies d'intervenció establertes al programa i que acompleixen els objectius expressats en el document estratègic per a la definició de les actuacions que s'han de fer dins del marc del Programa metropolità d'actuacions en paisatges natural i urbà amb participació municipal:
 • Inversions en els espais fluvials metropolitans del Llobregat i el Besòs.
 • Recuperació de zones degradades i resolució de problemes d'encaix entre les zones urbanes i el seu entorn natural.
 • Integració de les infraestructures viàries, energètiques i de serveis dins del paisatge metropolità.
 • Projectes de gestió forestal dels terrenys metropolitans amb alt risc d'incendi associats a valorització energètica i agropecuària dels residus.
En resum, es tracta de la consolidació, recuperació i millora de la infraestructura verda metropolitana, entesa en sentit ampli i en totes les seves dimensions. Les actuacions hauran d'acomplir els objectius exposats al punt 3 del Document estratègic per la definició de les actuacions a realitzar del PSG.

Pautes per a la gestió del Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG) 2016 – 2019

Document estratègic per la definició de les actuacions a realitzar del PSG


A qui va dirigit

Podran presentar propostes els ajuntaments de Badalona, Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Begues, Castellbisbal, Castelldefels, Cerdanyola del Vallès, Cervelló, Corbera de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l'Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Pallejà, la Palma de Cervelló, el Papiol, el Prat de Llobregat, Ripollet, Sant Adrià de Besòs, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana, Torrelles de Llobregat i Viladecans.

Els ajuntaments podran presentar les propostes tant individualment com de manera plurimunicipal. En aquest darrer cas, les propostes es presentaran conjuntament entre els diferents ajuntaments interessats. 


Terminis

El termini de presentació de les propostes serà de dos mesos a comptar des de l'aprovació definitiva de la modificació del Programa d'actuacions del paisatge natural i urbà (PSG).

El darrer dia per presentar les sol·licituds és el 18 de març de 2018.


Requisits

Les propostes s'han de presentar a l'AMB, d'acord amb els formularis annexos.

Puja

Enllaços relacionats

Puja

Tràmits i formularis

Presencial

La documentació s'ha de presentar omplint els formularis que s'adjunten i consisteix en els següents elements:

 • Sol·licitud degudament signada o aprovada per l'òrgan competent de l'ajuntament o dels ajuntaments que presentin la proposta.
 • Memòria valorada i plànol de localització de l'actuació proposada.
 • Acreditació de la disponibilitat dels terrenys on es volen implantar els projectes, la seva compatibilitat urbanística i els possibles serveis afectats.
 • Proposta de conveni de cofinançament dels treballs on la part aportada per l'AMB se situarà entre el 60 i el 75 % del total dels treballs. Dins d'aquest conveni els ajuntaments també es comprometen a la recepció de les obres i n'assumeixen el manteniment posterior.

Documentació de consulta

Pautes per a la gestió del Programa d'actuacions de millora del paisatge natural i urbà (PSG) 2016 – 2019

Document estratègic per a la definició de les actuacions a realitzar del PSG

Puja

Resposta de l'administració

L'AMB comunicarà als ajuntaments que hagin presentat proposicions si les seves propostes han estat seleccionades i procedirà a iniciar els tràmits per a la redacció dels projectes executius i tramitació dels projectes seleccionats.

Puja

Prova: $provaURL