USUDS: desenvolupament urbà sostenible al Mediterrani

Projecte USUDS
USUDS: Urban Sustainable Development Strategies/Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible - Xarxa Mediterrània per a la promoció de les Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible.
Fitxa tècnica
Socis:
Líder: MedCities, Àrea Metropolitana de Barcelona

Socis: Fundación CIEDESAjuntament de Sfax; Comunitat Urbana d'Al Fayhaa; Ajuntament de SousseAjuntament de Saida; Ajuntament de Larnaca

Col·laboradors: Ajuntament d'Ancona, Ajuntament de Marsella, Ajuntament de Tirana, Ajuntament de Barcelona, Ajuntament Metropolità d'Izmir, Diputació de Barcelona, Hariri Foundation for Sustainable Human Development, GIZ, Cooperació Alemanya.
Zona d'actuació:
Mediterrània-Màgrib
Tema:
Planificació
Pressupost:
2.863.011 €
Finançament:
  • Cofinançament de 1.783.742 € de Unió Europea – Programa ENPI-CBC-MED

    Cofinançament de 1.783.742 € de Unió Europea – Programa ENPI-CBC-MED
Estat:
Finalitzat

Descripció

Logo USUDS
El Projecte USUDS va ser una iniciativa de la xarxa MedCities, que va reunir ciutats mediterrànies interessades en la definició i implementació d'estratègies de desenvolupament urbà sostenible. El projecte va començar l'octubre de 2011 i va acabar 3 anys després, l'octubre de 2014.

L'objectiu del projecte era promoure el desenvolupament urbà sostenible i la cohesió social a les ciutats mediterrànies a través de:
• la creació de tres noves estratègies de desenvolupament urbà a les ciutats de Sousse (Tunísia), Saida (Líban) i Larnaka (Xipre).
• la creació d'una xarxa de ciutats interessades en la construcció i implementació d'estratègies de desenvolupament urbà sostenible.

El projecte va establir tres Centres de Transferència de Coneixement a Màlaga (Espanya), Al-Fayhaa (Líban) i Sfax (Tunísia), per difondre el pensament estratègic urbà a la regió i identificar bones pràctiques i casos d'interès que podrien ser útils i reproduïbles en altres ciutats.

El projecte USUDS va promoure, a través d'una estructura descentralitzada de gestió, l'enfortiment del treball en xarxa i de la cooperació entre les ciutats sòcies, per reforçar les seves capacitats de gestió a mitjà i llarg termini. El projecte va implicar l'intercanvi de coneixement i de pràctiques entre les ciutats, amb la finalitat de potenciar els propis processos de desenvolupament de les ciutats.
Logo ENPI
Logo Medcities
Enllaços relacionats