Tenim Drets, Teixim Llibertats: els drets de les persones refugiades

Programa metropolità pels drets humans des del món local.

Imatge d'una de les activitats del projecte
Fitxa tècnica
Pressupost:
1a edició: 8.000 € / 2a edició: 14.700 € / 3a edició: pendent de tancament. Aquest pressupost no comptabilitza els costos del personal de l'AMB i els ajuntaments implicats.
Estat:
Iniciat

Descripció

L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB posa en marxa aquest programa amb el propòsit de promoure el coneixement i la defensa dels drets humans des dels municipis metropolitans.

L'AMB busca complicitats amb els ajuntaments per promoure la consciència crítica i el compromís de la ciutadania envers les desigualtats i els conflictes globals per a la transformació social.

Enguany, tanquem un cicle de tres anys dedicat als drets de les persones refugiades. En la primera edició vam tractar els drets de les persones refugiades amb una mirada general, en la segona edició ens vam centrar més en els drets mediambientals de les persones refugiades i, finalment, aquest any hem apostat per reflexionar sobre els vincles entre el dret a l'aigua i les persones refugiades.

Durant aquest cicle, s'ha treballat amb 11 ajuntaments i diverses organitzacions i col·lectius del territori (escoles, instituts, i grups i associacions de joventut, de gent gran i de dones, així com entitats culturals i esportives) amb els quals s'ha treballat estretament al territori des d'un vessant pedagògic crític i artístic (amb jocs, dinàmiques, arts plàstiques, murals, can coral, batucada i rap, entre d'altres).

Hi han participat unes 1.000 persones per edició i s'han dut a terme 168 accions en tres anys. 

Timeline