Refugi a Lesbos (Grècia): connectant passat, present i futur
Fitxa tècnica
- Socis:
Lesvos Solidarity
Universitat de l’Egeu
Ajuntament de Sykaminas
- Zona d'actuació:
- Mediterrània-Màixriq
- Tema:
- Cicle dels residus, Persones refugiades
- Finançament:
-
-
AMB: 99.850,00 €
-
- Estat:
- Iniciat Finalitzat
Descripció
El projecte preveu dos tipus d’accions. D’una banda, es duen a terme diverses activitats de sensibilització i formació per fomentar el reciclatge adreçades a la població local i refugiada, i tallers productius de reciclatge social (vies segures i taller de bosses Humade) adreçats a persones refugiades. De l’altra, es duen a terme activitats d’educació teòrica i pràctica adreçades a tota la població local i refugiada de Lesbos.
Dins aquesta activitat, Lesvos Solidarity s’encarrega de tots els passos necessaris per organitzar un seminari sobre bones pràctiques de reciclatge. El primer pas és comunicar a la població local i a les persones refugiades de l’illa l’obertura del seminari. Per a això, es creen mitjans de comunicació social, un butlletí informatiu i anuncis als mitjans de comunicació locals. També s’informa les ONG col·laboradores com Metges Sense Fronteres, International Rescue Committee i l’Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) perquè els seus beneficiaris puguin participar en l’activitat.
A més, amb una mirada crítica, es fomenta el coneixement de la situació del refugi a l’illa a través de la creació d’un museu centrat en la memòria històrica i, alhora, es fa un reconeixement a la població local per haver acollit les persones refugiades. L’exposició es duu a terme en col·laboració entre Lesvos Solidarity, la Universitat de l’Egeu i l’Ajuntament de Sykaminas. Inclou exposicions que promouen un enfocament participatiu mitjançant l’ús de mitjans multimèdia.