Protecció davant la covid-19 i les vulneracions de drets humans de les persones refugiades a l’illa de Lesbos (Grècia)

COVID
Fitxa tècnica
Socis:

Lesvos Solidarity

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq
Tema:
Persones refugiades
Finançament:
  • AMB: 150.000,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

El projecte té com a objectiu contribuir a la garantia dels drets a la salut i a la protecció de la població refugiada a Lesbos (Grècia), especialment millorant la protecció de la població refugiada a l’illa de Lesbos enfront de la pandèmia de covid-19 i els incidents de seguretat.

El projecte treballa en tres eixos:

1. Salut en relació amb la pandèmia de covid-19. S’elaboren i es posen en marxa protocols de prevenció, detecció i gestió de possibles casos de covid-19, amb un enfocament de gènere i diversitats, per tal d’adaptar les estratègies i les normatives a la població refugiada, especialment la més vulnerabilitzada per la situació.

2. Seguretat i prevenció d’incendis. La implementació d’aquest eix se centra al camp de Pikpa, que acull persones que necessiten un suport especial, com ara aquelles que pateixen malalties greus, les víctimes de tortures i violència, els menors no acompanyats i les dones embarassades, entre d’altres.

3. Incidència política i sensibilització. De manera paral·lela als dos eixos anteriors, es treballa amb les institucions del territori i europees per aconseguir compromisos i estratègies per a la protecció davant la covid-19 i dels drets humans de les persones refugiades. També es treballa en l’àmbit de la sensibilització amb la població de l’illa sobre les mateixes temàtiques.

Els subjectes de dret d’aquest projecte són les persones refugiades que es troben actualment a l’illa (segons el govern grec, 21.000 persones), especialment les que pateixen malalties greus, les víctimes de tortures i violència, els menors no acompanyats, les famílies nombroses amb infants, les dones embarassades i les famílies monoparentals.