PRIMA MAGO

IMG
Solucions de gestió de l'aigua mediterrània subministrada per una plataforma col·laborativa en línia per a una agricultura sostenible
Fitxa tècnica
Socis:
Líder:
CETAQUA (ES)
Socis:
AIGÜES DE BARCELONA (ES)
CSIC-IDAEA (ES)
LISODE (FR)
UNIVERSITY OF THESSALY (GR)
INRGREF (TN)
AMERICAN UNIVERSITY OF BEIRUT (LN)
CHAHBANI TECHNOLOGIES SA (TN)
EZZAYRA SOLUTIONS (TN)
ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA (ES)
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Cicle de l'aigua
Pressupost:
Pressupost total: 2.671.000 € Pressupost AMB: 150.000 €
Finançament:
  • 67 % de cofinançament

    67 % de cofinançament

Descripció

El projecte MAGO, finançat pel programa europeu PRIMA amb 2,5 milions d'euros, té l'objectiu general de connectar els resultats de la recerca amb les necessitats reals del mercat i les demandes dels usuaris finals per a la millora de la seguretat alimentària i la gestió de l'aigua a la regió mediterrània davant del repte del canvi climàtic. MAGO desenvoluparà WEMED, una plataforma col·laborativa amb aplicacions web per a l'agricultura al Mediterrani. En concret, l'AMB, junt amb nou socis europeus més, desenvoluparà un dels quatre laboratoris vius (living labs) que durà a terme el projecte en els propers tres anys.

El laboratori viu metropolità servirà per fomentar l'ús de l'aigua regenerada de l'EDAR de Gavà-Viladecans en una zona que ha de compatibilitzar el desenvolupament de l'activitat agrària amb la preservació d'un espai natural de gran interès mediambiental. Per això l'Administració metropolitana comptarà amb la col·laboració del Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat per, juntament amb el sector agrari i altres parts interessades, buscar solucions per a la millora de la gestió de l'aigua regenerada i la governabilitat.

A tota la regió mediterrània, la gestió de l'aigua i la seguretat alimentària es veuen afectades per una reducció de la disponibilitat d'aigua deguda al canvi climàtic. Aquesta situació afecta la producció agrícola i s'agreuja amb l'augment de població, amb la conseqüent pujada de demanda d'aigua i aliments. Una de les principals dificultats per fer front a aquest repte és la desconnexió entre els resultats de la recerca en aquest àmbit i les necessitats reals del mercat i la demanda dels usuaris finals.

Accions