METRO

Tornar
Ciutat de Barcelona

Rol i perspectives futures de la Política de Cohesió en el planejament estratègic de les àrees metropolitanes i ciutats.

Fitxa tècnica

Socis:
Líder: Città Metropolitana di Torino, IT

Socis: Àrea Metropolitana de Barcelona, ES
Àrea Metropolitana de Lisboa, PT
Brno City Municipality, CZ
Metropolitan Area of Gdansk-Gdynia-Sopot, PL
Città di Firenze, IT
Métropole de Lyon, FR
Perspective Brussels, BL
Riga City Council Development Department, LV
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Cohesió social i territorial
Finançament:
  • Sense Pressupost

    Sense Pressupost

Descripció

METRO és un projecte aprovat pel programa europeu ESPON (European Spatial Planning Observatory Network), un programa que busca fomentar la dimensió territorial en el desenvolupament i cooperació regionals a través de la transferència de coneixements, les dades i l'aprenentatge de polítiques públiques.

La Política de Cohesió europea, a través de les seves eines i fonts de finançament, arriba de manera diferent a les àrees i ciutats metropolitanes europees, com a conseqüència dels diversos ritmes de descentralització. Per aquest motiu, l'objectiu del projecte METRO és fer un estudi comparatiu entre les àrees metropolitanes i entitats participants per recollir documentació i dades sobre la planificació estratègica de les àrees i ciutats metropolitanes en el marc de la Política de Cohesió i proporcionar resultats i directrius polítiques per assolir objectius socioeconòmics.

Entre altres aspectes, l'estudi farà un mapa de les àrees metropolitanes i ciutats (situació en què es troben, marc institucional i interaccions amb la política de cohesió), identificarà fons de finançament i tipologia de fons gestionats, proporcionarà resultats globals de les accions i iniciatives implementades, i analitzarà la inclusió de la política de cohesió en documents de política de planificació estratègica.

A llarg termini, el projecte METRO pretén fomentar la integració de les àrees metropolitanes i urbanes en les prioritats nacionals i regionals tant per assolir els objectius de la Política de Cohesió com per contribuir al reconeixement que les autoritats locals i metropolitanes haurien tenir en l'establiment i gestió d'aquesta política.

Enllaços relacionats

Prova: $provaURL