MEANING

Ciutadans passejant per un parc
Europeus Metropolitans en Xarxa Activa, Induint Novetats en Governança (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance).
Fitxa tècnica
Socis:
Líder: Ciutat metropolitana de Milà 
Socis: AMB; ALDA – Associació Europea per a la Democràcia Local; Ciutat metropolitana de Bari; Ciutat metropolitana de Porto; Ciutat metropolitana de Lió; Ciutat de Zagreb;  Ajuntament de Riga
Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Governança
Pressupost:
150.000,00 €
Finançament:
  • Pressupost AMB: 19.000,00 € (finançat al 100% per Fons Europeus)

Estat:
Iniciat

Descripció

Logo Europe for Citizens
El projecte MEANING està concebut per ser una resposta a la crisi política, institucional i social de la Unió Europea. Els nous reptes que planteja la migració massiva a Europa i el debat actual sobre el futur de Schengen, juntament amb el creixent distanciament dels ciutadans de les institucions de la comunitat, posen en perill el procés d'integració europea i porten incertesa per al futur d'Europa.

L'actual redefinició del paper de les ciutats metropolitanes en el futur de la governança de la UE, juntament amb el fet que el 70% de les decisions europees s'implementa a través dels òrgans territorials a escala regional, provincial i municipal, fa que sigui particularment rellevant ampliar el debat sobre la participació dels ciutadans en els processos democràtics de les institucions locals.

L'objectiu del projecte és, doncs, fomentar la ciutadania activa des dels àmbits locals i metropolitans fins a l'europeu. El MEANING donarà suport a l'enfortiment de la identitat europea de la ciutadania a través de la construcció de xarxes temàtiques de ciutats metropolitanes europees i de l'intercanvi d'experiències. També crearà un fòrum de debat sobre el futur institucional i la política d'Europa, amb especial atenció en el paper de les ciutats metropolitanes en la governança europea.
Enllaços relacionats