LIFE NIMBUS

Demostració d'una planta de metanació biològica per al transport urbà sostenible

NIMBUS
Fitxa tècnica
Socis:

Líder: Cetaqua, Centro Tecnolgico del Agua, Fundación Privada


Socis:  
TMB (TRANSPORTS DE BARCELONA, SA), Spain.
AB (AIGÜES DE BARCELONA, EMPRESA METROPOLITANA DE GESTIÓ DEL CICLE INTEGRAL DE L'AIGUA, S.A.), Spain.
LABAQUA(LABAQUA), Spain.
UAB(Universidad Autónoma de Barcelona), Spain.
 

Zona d'actuació:
Europa
Tema:
Cicle de l'aigua
Pressupost:
1.987.494 €
Finançament:
  • Life Europe

    Life Europe
Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

Nimbus és un projecte europeu cofinançat pel Programa LIFE que té com a objectiu promoure l'economia circular mitjançant la generació de biometà a partir de fangs de depuradora i tecnologies de power-to-gas, i utilitzant-lo com a combustible sostenible per al transport públic. 


El sector del transport demana al voltant del 30% del consum total d'energia primària a Europa, però només menys del 10% dels combustibles utilitzats per al transport són renovables. En aquest context, la Unió Europea té com a objectiu aconseguir que més del 30% del consum d'energia per al transport procedeixi de fonts renovables per a l'any 2030.


Davant aquesta situació, NIMBUS té com a objectiu fomentar l'economia circular per a un transport més sostenible. Aquest projecte desenvoluparà i validarà un sistema per produir biometà, un combustible sostenible i renovable, a partir de fangs de depuradora. A més, el projecte fomentarà el concepte de power-to-gas convertint l'excedent d'energia renovable, que és difícil d'emmagatzemar, en gas, que també s'utilitzarà en la producció de biometà.
 

Contacte:

relinternacionals@amb.cat