Implementació de l’estratègia de gestió integral de residus de l’àrea metropolitana de San Salvador, fase I

Imatge del projecte a El Salvador

Implementació de l'estratègia de gestió integral de residus de l'Àrea Metropolitana de San Salvador, El Salvador. Fase I 

Fitxa tècnica
Socis:

Socis: AMB, Consejo de Alcaldes del Área Metropolitana de San Salvador i la Oficina de Planificación del, Área Metropolitana de San Salvador (COAMSS/OPAMSS) i municipis involucrats, Ajuntament d'El Prat de Llobregat, Ajuntament de Viladecans i Ajuntament de Gavà.

Zona d'actuació:
Amèrica central . El Salvador
Tema:
Sostenibilitat ambiental
Finançament:
  • AMB: 39.693,22 € i cooperació tècnica

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

Aquest projecte respon a la modalitat de Cooperació coordinada entre l'AMB i els ajuntaments d'El Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà.

El COAMSS-OPAMSS, àrea metropolitana de San Salvador, ha elaborat una estratègia preliminar, denominada Basura Cero a on s'aposta per l'economia circular i especialment per la reducció de residus en origen.

El projecte s'inclou dues línies de treball dins l'estratègia Basura Cero.

  • Projecte pilot per la reducció del consum de plàstics: Es dissenya i implementa una estratègia per reduir el consum de bosses i envoltoris de plàstic als mercats de dos municipis metropolitans.
  • Estudi sobre la recollida de la fracció orgànica i el seu tractament a plantes de compostatge.
  • La població implicada són principalment els i les usuàriesa dels mercats municipals, el personal directiu i propietari dels llocs de venda, els i les treballadores així com personal de les oficines descentralitzades de les municipalitats i personal tècnic auxiliar de manteniment i neteja i de gestió de residus dels municipis i del OPAMSS.

Aquest projecte compta amb cooperació tècnica dels equips de medi ambient de l'AMB i dels ajuntaments d'El Prat de Llobregat, Viladecans i Gavà.