Gestió de residus sanitaris i reciclatge al nord-est de Síria: suport a municipis i infraestructures sanitàries

NES
Fitxa tècnica
Socis:

ONG Un Ponte Per (UPP)

Mitja Lluna Roja Kurda (MLRK)

Departament de Municipis i Medi Ambient de la Regió de Jazira (DME)

Departament de Salut (DS).

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Cicle dels residus, Governança, Sostenibilitat ambiental
Finançament:
  • AMB: 120.010,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

En el marc del conflicte armat de Síria, les institucions locals del nord i l’est de Síria (NES) treballen per protegir i garantir els drets humans.

Els principals objectius del projecte són:

 - Enfortir les capacitats dels ens locals en la gestió de residus sanitaris.

Es treballa en una doble línia: d’una banda, es dona suport a la Mitja Lluna Roja Kurda i al Departament de Salut per consolidar el sistema de segregació de residus sanitaris ja establert en quatre centres sanitaris, i per ampliar-lo a deu instal·lacions sanitàries més d’al-Qamishli, al-Hasaka i Amuda. I, de l’altra, es treballa amb el Departament de Municipis i Medi Ambient de la Regió Jazira per enfortir la implementació del sistema de transport i d’eliminació dels residus sanitaris a les zones de residus sanitaris (ZRS) construïdes a al-Qamishli i al-Hasaka.

- Enfortir les capacitats del personal municipal en la programació de reciclatge de residus sòlids.

Es treballa amb ens locals i es promouen les accions locals existents, amb perspectiva  d’economia circular.

A través del projecte, les institucions locals responsables enforteixen les seves capacitats per  garantir els drets ambientals i a la salut. L’ajuda va destinada als municipis del nord i l’est de Síria i als actors del sector sanitari de la regió de Jazira, a la muhafaza (província) d'al-Hasaka, responsables de garantir la protecció del medi.

El projecte es treballa amb enfocament de drets, gènere, diversitat, sostenibilitat i governança, elements necessaris per assegurar un impacte positiu per al territori.