Enllumenat solar perquè al-Qamishli (nord de Síria) sigui segura i inclusiva

NES
Fitxa tècnica
Socis:

Mezzaluna Rossa Kurdistan (Itàlia)

Mitja Lluna Roja Kurda (Síria)

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Espai públic, Governança
Finançament:
  • AMB: 103.483,09 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

En el context del conflicte armat a Síria, el projecte contribueix al dret a la ciutat d’al-Qamishli (NES) garantint-hi espais públics més segurs i inclusius.

Es dona suport al Departament de Municipis i Medi Ambient de la Regió de Jazira (DME) per dur a terme una intervenció destinada a millorar l'enllumenat públic a la ciutat d’al-Qamishli.

S’elabora un pla estratègic d'enllumenat públic basat en criteris de seguretat i inclusió, i s’enforteixen les capacitats tècniques dels actors del municipi per implementar-lo.

S’inicia la implementació del pla estratègic d'enllumenat públic en una àrea pilot de la ciutat, on s'instal·len llums solars.

L’equip d’espai públic de l’AMB assessora en l'elaboració del pla estratègic i el disseny d’implementació en l'àrea pilot.

Amb aquest projecte es vol ajudar els 180.000 habitants d’al-Qamishli (un 30 % són menors de 18 anys i al voltant del 55 % són dones). La població és kurda (50 %), àrab (25 %) i siríaca o assíria (25 %). El 70 % són musulmans, els 25 % cristians i el 5 % yazidites.