Bombes d'aigua per a Bakou

Bomba d'aigua a Bakou
Bomba d'aigua a Bakou

Construcció de dues bombes manuals per proveir d'aigua potable l'institut i la cheferie (prefectura tribal) de Bakou, Camerun.

Fitxa tècnica
Socis:

- Ajuntament de Viladecans
- AMB
- Associació Socio Cultural Selva Camerun

Zona d'actuació:
Àfrica Occidental . Camerun
Tema:
Cicle de l'aigua
Pressupost:
23.165,64 €
Finançament:
  • AMB; Ajuntament de Viladecans; Associació Socio Cultural Selva Camerun.

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

El projecte ha permès contribuir a millorar les condicions de vida de la població rural d'aquesta zona de Camerun, mitjançant la construcció de dos pous manuals d'aigua potable, per donar servei a l'Institut i la Cheferie ( prefectura tribal ).

L'Institut és el lloc de màxima afluència de persones del municipi. A part dels joves estudiants, es troben les cases dels professors. El pou servirà per poder tenir accés a l'aigua després de les activitats esportives i per treballar amb el jovent els conceptes de qualitat i potabilitat , així com  el bon ús i bona utilització del medi.

La Cheferie, al llarg del temps ha crescut en habitatges i s'ha convertit en un barri. L'accés a l'aigua potable millorarà la qualitat de vida dels habitants.

Aquest projecte és continuïtat de la estratègia de repartiment de fonts de subministrament d'aigua, amb l'objectiu que els habitants de Bakou (10.000 habitants) tinguin una font en un radi màxim de 15 minuts.

Es portarà a terme un control permanent de la qualitat de l'aigua i manteniment de la instal·lació. Així mateix s'han fet xerrades a l'Institut, per part de la Cap del Centre de Salut, sobre la necessitat de rentar i netejar bé les ferides, per evitar infeccions, i altres recomanacions sobre higiene.