Alep: Protecció i assistència bàsica a població resident

ACNUR
Fitxa tècnica
Socis:

Comitè Català de l’ACNUR

Zona d'actuació:
Mediterrània-Màixriq . Síria
Tema:
Emergències i crisis humanitàries, Persones refugiades
Finançament:
  • AMB: 70.000,00 €

Estat:
Iniciat Finalitzat

Descripció

En el context del conflicte armat a Síria, les noves institucions locals autònomes del nord i l’est de Síria (NES) treballen per protegir i garantir els drets humans i socials fonamentals (com el dret a la vida, el dret a la salut i al benestar, el dret a unes condicions de treball justes i equitatives), així com per la provisió dels serveis bàsics a la població local i a la població desplaçada a la regió.

Es distribueixen  articles no alimentaris bàsics d'emergència (mantes, matalassos, kits de cuina, làmpades, bidons, lones, màrfegues...) seguint els criteris de vulnerabilitat (gènere, famílies monoparentals, edat, etc.) i complint els estàndards internacionals de distribució de material no alimentari.

Amb el projecte es vol ajudar 5.000 membres de les famílies en situació de més vulnerabilitat del muhafaza (província) d'Alep, persones que n’han marxat i hi han tornat. Es promouen estratègies d’apoderament, especialment dirigides a mares de famílies monoparentals: les dones prenen un paper protagonista i preferencial.