S'inauguren a Sant Vicenç dels Horts les noves instal·lacions de l'escola bressol municipal petit mamut

| Tema: Equipaments

L’AMB ha redactat el projecte i ha dirigit les obres d’aquest equipament públic, una aposta sostenible de construcció amb fusta.
El centre educatiu es trasllada a un equipament pioner a la metròpolis de Barcelona, construït amb fusta i energèticament sostenible, al cor del barri de Vila Vella

Dissabte 7 d’octubre s’han inaugurat oficialment les noves instal·lacions de l’escola bressol municipal (EBM) Petit Mamut de Sant Vicenç dels Horts, un projecte conjunt entre l’ajuntament del municipi i l’AMB. L’ens metropolità ha redactat el projecte i ha dirigit les obres d’aquest equipament públic, una aposta sostenible de construcció amb fusta.

El centre educatiu deixa enrere un espai obsolet al carrer del Riu i comença una nova etapa al número 14 del carrer de Mossèn Josep Duran, a pocs metres de la seva primera ubicació i al mateix barri de Vila Vella, en una zona amb el trànsit pacificat. Infants i equip docent hi fan classe des del 2 d’octubre, mentre que la ciutadania de Sant Vicenç dels Horts ha pogut descobrir l’interior del recinte aquest dissabte, durant l’acte inaugural. 

L’EBM Petit Mamut és ara un equipament educatiu de primer nivell, que guanya en espais i en prestacions respecte de l’edifici antic: 

  • Construcció pionera a la metròpolis de Barcelona, perquè està feta amb fusta d’avet (estructura, façanes, forjats i coberta). 
  • Planta baixa revestida de pedra, un material que s’integra estèticament al nucli antic de Vila Vella i que aporta la durabilitat necessària per a l’equipament.
  • Façana de la primera planta i interior de l’edifici de fusta, un tret que aporta la calidesa necessària en un equipament per a nadons i infants. 
  • Augment de superfície: de 166,85 m2 construïts de l’edifici anterior a 457,98 m2. A més, els infants canvien una terrassa de 123,60 m2 per un gran pati de 420,77 m2, més un accés cobert al pati de més de 24 m2.
  • Sostenibilitat energètica: s’autoabasteix d’electricitat mitjançant plaques fotovoltaiques i compta amb la màxima qualificació d’eficiència energètica. 
  • Tres aules (per a infants de 0, 1 i 2 anys), una de psicomotricitat i una altra  de multisensorial, que ha de ser especialment útil per als infants d’educació especial. El centre també disposa de cuina pròpia.

L’EBM Petit Mamut té dos accessos: un pel carrer de Mossèn Josep Duran, per on hi accedeixen les famílies i els infants, i un altre pel carrer de Barcelona, per on hi accedeixen els subministraments i que, alhora, és la porta d’emergència. En aquest accés s’hi ha recuperat un antic arc de pedra d’uns 200 anys d’antiguitat que es trobava a l’interior de l’edifici que hi havia anteriorment, Ca la Manela. L’arc s’ha restaurat i queda integrat a la façana del nou edifici com a recordatori del que hi havia. 

El cost total de l’obra és d’1.536.044,75 euros, dels quals 1.428.881,10 euros han anat a càrrec de l’AMB i 107.163,65 euros a càrrec de l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

Aquest equipament públic forma part de l’estratègia metropolitana de la fusta, en què l’AMB aposta per una gestió integral del cicle d’aquest material, amb l’objectiu de millorar la gestió dels boscos, reactivar l’economia del sector, impulsar la construcció d’edificis sostenibles i fer efectiu l’aprofitament de la fusta dels arbres.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Petit Mamut Carrer Riu, 59, 08620, Sant Vicenç dels Horts