Noves línies i freqüències al servei de Bus Metropolità de l’Hospitalet de Llobregat i el Prat de Llobregat

| Tema: Autobusos

Es creen les línies L20 i L21, en substitució de les línies L10 i L11, que enllacen l’Hospitalet i el Prat de Llobregat amb Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat

Millores l'Hospitalet i el Prat

El proper dissabte, 6 d’abril, entrarà en funcionament el nou contracte de Bus Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat i els municipis amb què mantenen connexions metropolitanes, que són Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Barcelona. Es tracta d’un servei que té prop de 15 milions d’usuaris l’any.

El nou servei serà operat per l’empresa Moventis.

 

Millores aplicades

Noves línies L20 i L21 que substitueixen, respectivament, les línies L10 i L11. La nova nomenclatura permet diferenciar aquestes línies de Bus Metropolità de les línies de metro. Els recorreguts i horaris d’aquestes noves línies són:

  • L20: manté el mateix recorregut que la línia L10 entre el Prat de Llobregat i l’Hospital Moisès Broggi, a Sant Joan Despí. Es millora l’oferta de servei els dies feiners, que passen d’una freqüència de 20 minuts a una freqüència de 15 minuts, i els dissabtes es passa de 30 minuts a 20 minuts.
  • L21: es prolonga fins a Sant Just Desvern i Sant Feliu de Llobregat. A l’Hospitalet de Llobregat es crea un nou corredor amb la línia L21 entre Bellvitge i l’estació de rodalies de l’Hospitalet per l’avinguda Fabregada. A partir d’ara, la línia circularà també els dissabtes, festius i feiners d’agost.

Millora de l’oferta de la línia X30 que passa a circular de cada 20 minuts a cada 15 minuts els feiners de dilluns a divendres i de cada 30 minuts a cada 20 minuts els dissabtes.

Nous vehicles. Inicialment el servei serà operat per 100 vehicles, dels quals 35 seran nous (19 incorporats en els darrers 6 mesos i 16 a partir del 6 d’abril). Tot i així, el contracte preveu adquirir 43 vehicles més per tal de renovar i ampliar la flota, que arribarien aproximadament a finals de l’any vinent.

La resta de línies d’aquest servei es mantindran sense variacions significatives, i la xarxa tindrà 13 línies: CJ, LH1, LH2, PR1, PR2, PR3, M12, M14, L16, L20, L21, L22, X30.