L'app per a l'aparcament metropolità continua ampliant el seu abast i arriba avui al Prat de Llobregat

Tornar

| Tema: Mobilitat i transport

El servei de l'AMB, que ja estava disponible a nou municipis metropolitans, facilita a l'usuari la gestió i el pagament dels estacionaments de vehicles en zones regulades de l'àmbit metropolità d'una manera segura: sense contacte.
L'aplicació gestiona més de 57.000 places d'aparcament en zones regulades de 10 municipis i s'estendrà progressivament a la resta de la metròpolis de Barcelona.

App AMB Aparcament Metropolità El Prat


L'aplicació mòbil AMB Aparcament amplia l'abast i ja funciona des d'avui divendres, 31 de juliol, al Prat de Llobregat. Durant el mes d'agost, doncs, es podrà fer servir per abonar la taxa d'aparcament a la platja a través del mòbil i permetrà fer-ho també a les zones blaves del nucli urbà a partir del setembre, quan aquestes tornin a estar operatives després de l'aturada estival. L'objectiu d'aquesta eina és unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona, fins ara gestionat individualment a cada municipi. Aquest fet dificultava l'aparcament, ja que feia necessari descarregar-se una app per a cada municipi on es volia estacionar el vehicle. L'app de l'AMB també ofereix una solució segura perquè permet fer el pagament sense contacte. 

Fins ara l'app estava activa a nou municipis metropolitans: Badalona (706 places), l'Hospitalet de Llobregat (1.843 places), Castelldefels (1.102 places), Esplugues de Llobregat (462 places), Sant Joan Despí (960 places), Sant Just Desvern (461 places), Santa Coloma de Gramenet (249 places), Barcelona (unes 50.000 places) i Montgat (1.929 places). Ara, el servei ja està disponible també al Prat de Llobregat, amb 1.798 places. En total, l'app integra més de 57.000 places i està present a 10 municipis de la metròpolis de Barcelona.

App AMB Aparcament: objectius i funcionament
L'aplicació es va posar en marxa ja fa més d'un any, el març del 2019, amb l'objectiu d'unificar el model d'aparcament regulat de la metròpolis de Barcelona. Ara, mitjançant una única app molts usuaris de la metròpolis de Barcelona poden consultar i abonar les taxes corresponents dels aparcaments regulats en superfície (com les zones blaves o verdes per a no residents) a través del telèfon mòbil.

L'app presenta tres grans avantatges: el primer, un estalvi de temps, perquè ja que no cal anar a buscar el parquímetre, fer el procés de pagament, treure el tiquet i tornar al cotxe a deixar-lo. El segon, un estalvi econòmic: l'usuari només paga pel temps real d'estacionament, perquè no fa un prepagament al parquímetre. I finalment, la plataforma metropolitana d'aparcament permetrà implementar amb més facilitat els descomptes a les tarifes per als vehicles ambientalment més sostenibles. 

Per utilitzar el servei, l'usuari s'ha de descarregar gratuïtament l'app AMB Aparcament, disponible per a iOS i Android, i introduir-hi les dades personals, les de pagament i les del vehicle. Aquesta gestió només l'ha de fer una vegada. Posteriorment, ha d'escollir al mapa el tipus de plaça i seleccionar el seu vehicle. Un cop fet això, l'app mostrarà la data i l'hora d'inici, les tarifes, els horaris i el temps màxim d'estacionament. Durant l'estacionament, l'aplicació indica l'import en temps real. Quan l'usuari finalitzi l'aparcament, pot fer el pagament i veure'n el comprovant. A més, en tot moment disposa de l'historial d'operacions. 

Prova: $provaURL