L’AMBici completa el seu desplegament i arriba a l'Hospitalet de Llobregat

| Tema: Bicicleta

La ciutat disposarà de 32 estacions repartides arreu del municipi i 352 bicicletes elèctriques

AMBici arriba a l'Hospitalet de Llobregat

Un any i escaig després de posar-se en funcionament, l’AMBici, el servei de bicicleta pública metropolitana, ha completat el seu desplegament a la metròpolis de Barcelona i ha començat a funcionar aquest dimarts, 14 de maig, a l’Hospitalet de Llobregat.

Aquest servei, que és titularitat de l’AMB i està gestionat per TMB, arriba al segon municipi més poblat de l’àrea metropolitana de Barcelona, amb 32 estacions i més de 352 bicicletes elèctriques.

D’aquesta manera, la ciutadania de la metròpolis de Barcelona ja pot fer ús d’aquest servei a 15 municipis: l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Cornellà de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Gavà i Castelldefels. L’AMBici compta amb més de 200 estacions instal·lades i gairebé 2.300 bicicletes actives.

Un cop completat el desplegament, l’AMB i els 15 municipis que ja compten amb el servei treballaran per estudiar possibles ampliacions, fins a assolir les 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions.

L’AMB recorda que l’AMBici està integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona per facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia o el ferrocarril.

 

Primer any en servei

Després d’un any d’activació i implantació progressiva del servei, l’AMBici ja ha superat els 22.000 usuaris i ha sobrepassat els 2 milions de viatges/desplaçaments

 

Tarifa del servei AMBici i abonament metropolità (AMBici i Bicing)

Des d’inicis del 2024, l’abonament té un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. A partir dels 30 minuts inicials costa 0,50 € cada 30 minuts.

Els ciutadans també poden adquirir l’abonament metropolità, que facilita l’ús conjunt del servei AMBici i del Bicing i que estableix unes condicions preferents per als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes.

L’AMBici disposa de més de 7,7 milions d’euros provinents dels fons del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea Fons Next Generation EU.

Enllaços relacionats