L'AMB rebaixa les tarifes d'aigua potable a la metròpolis per segona vegada en dos anys

El rebut als municipis abastits per Aigües de Barcelona baixarà un 1,65%, tot i que Aigües de Barcelona sol·licitava un augment del 3,7%. La proposta no repercuteix l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat i revisa diversos costos de l'empresa a la baixa.

Eloi Badia, vicepresident de Medi Ambient de l'AMB, ha presentat aquest matí la revisió de tarifes d'aigua potable als municipis metropolitans abastits per Aigües de Barcelona, Empresa Metropolitana del Cicle de l'Aigua (ABEMCIA).

Aquesta actualització estableix el decrement d'un 1,65% en el rebut que paga la ciutadania, un estalvi total de 17,5M respecte de la proposta de l'empresa. Això suposa la segona rebaixa consecutiva de les tarifes en dos anys, canviant la tendència ascendent dels anys anteriors.

Segons Badia, "com a Àrea Metropolitana de Barcelona hem de garantir que la ciutadania pagui un preu just per l'aigua, que reflecteixi els costos reals, i aquest és l'exercici que estem fent".

30 milions d'estalvi

Considerant les dues últimes revisions tarifàries, l'estalvi per la ciutadania en la tarifa de l'aigua se situa en 30 milions d'euros anuals respecte de les peticions d'Aigües de Barcelona, o el que és el mateix, 18 € per any i abonat.

Motius de la rebaixa

Durant la presentació, el vicepresident de Medi Ambient Eloi Badia ha exposat els principals motius d'aquesta nova reducció en el rebut de l'aigua. Un és que no es repercuteixi l'augment de tarifa d'Aigües Ter-Llobregat, que suposava 12,7 milions. Per altra banda, la revisió dels costos financers, el cànon de salmorres, l'actualització de l'IPC i l'ajustament en el volum d'aigua realment subministrada contribueixen als 4,8 milions restants.

La nova proposta de tarifes per al 2018 està ara pendent de l'aprovació definitiva per part de la Comissió de Preus de Catalunya, de manera que s'espera que en les properes setmanes entri en vigor.

Documents relacionats