El sistema integral de seguretat metropolitana, a l'Smart City Expo World Congress 2022

| Tema: Smartcity

L'AMB porta a la fira de la innovació urbana noves propostes de gestió intel·ligent dels serveis metropolitans. El vicepresident executiu de l'AMB, Antonio Balmón, exposarà en una conferència el Pla de seguretat integral. INDUCAR, el projecte de recàrrega de vehicles elèctrics per inducció, sense contacte, és una altra de les novetats que hi porta l'AMB

AMB Metròpolis Barcelona

Com a impulsora de projectes, serveis i solucions smart i innovadores a escala metropolitana, l'AMB torna, un any més, a la fira Smart City Expo World Congress, que tindrà lloc al recinte firal de l'Hospitalet de Llobregat del 15 al 17 de novembre del 2022, per presentar les seves darreres novetats. Enguany, l'AMB tindrà dos estands: l'estand principal AMB i l'estand d'AMB Informació, el centre d'informació de la mobilitat metropolitana, dins de l'àrea Tomorrow.Mobility.

Un dels temes centrals de l'estand principal serà el futur model metropolità de seguretat, que es basarà en la tecnologia smart, seguint l'exemple de l'aplicació de seguretat ciutadana M7 Citizen Security, desplegat actualment en 12 municipis metropolitans. Aquest sistema de gestió intel·ligent permet avisar automàticament la Policia o la Guàrdia Urbana en cas de risc o perill i suposa una eina molt efectiva de prevenció. L'objectiu d'aquest sistema és contribuir a la prevenció de la violència a l'espai públic, assegurar-ne l'eradicació i garantir la convivència pacífica des d'una visió metropolitana.

El dimecres 16 de novembre, a les 11.35 h, el vicepresident de l'AMB, Antonio Balmón, farà una conferència per explicar i aprofundir sobre la preparació del sistema integral de seguretat metropolitana.

L'AMB obrirà un diàleg amb les administracions públiques afectades (Generalitat de Catalunya i governs locals) i impulsarà la coordinació i la cooperació entre les diferents policies locals i els Mossos d'Esquadra. També promourà plans de seguretat nocturna a tot el territori metropolità, amb desplegament de càmeres, reforç de l'enllumenat públic, erradicació de racons insegurs, serveis de vigilància nocturna, parades a demanda d'autobusos nocturns i creació de mapes d'espais urbans segurs. També elaborarà plans de prevenció específics per a les zones del litoral i els espais naturals metropolitans.

INDUCAR, prova pilot de càrrega de vehicles elèctrics per inducció, sense contacte
Entre les novetats destacades que presenta aquest any l'AMB a la fira, en l'àmbit de la mobilitat hi ha el projecte INDUCAR, una infraestructura de càrrega de vehicles elèctrics per inducció, sense contacte. Gràcies a la instal·lació d'una placa a sota del vehicle, es pot transferir l'energia sense intervenció mecànica i sense contacte galvànic. Aquesta prova pilot, que s'emmarca dins del projecte europeu USER-CHI i utilitza la tecnologia IPT Charge, permet mantenir el sistema habitual de càrrega per cable i a més disposar de la càrrega inductiva.

L'objectiu principal d'aquesta prova, que de moment permet carregar en entorns domèstics, amb una potència de 3,5 kW, és aconseguir noves solucions innovadores per a la mobilitat elèctrica i la càrrega ràpida que siguin fàcils d'usar per part de l'usuari, i que en maximitzin l'automatització. També servirà per a futures aplicacions de càrrega en moviment.

AMBici, un altre nou servei estrella de la fira
D'altra banda, també en l'àmbit de la mobilitat, l'estand principal de l'AMB acull part de la primera estació i les primeres bicicletes de l'AMBici, el nou servei de bicicleta elèctrica compartida metropolitana. El servei, creat per l'AMB i complementari al transport públic, es posarà en marxa a principis del 2023 i durant els primers mesos de l'any arribarà a gairebé 1,2 milions de ciutadans. Emmarcat en l'estratègia d'impuls de la bicicleta i la mobilitat neta, disposarà de 2.600 bicicletes 100 % elèctriques de darrera generació per a 15 municipis de la metròpolis de Barcelona.

Tomorrow.Mobility i AMB Informació: digitalització de serveis de mobilitat
L'estand d'AMB Informació i Serveis, del centre d'informació i gestió de la mobilitat metropolitana, estarà ubicat a l'àrea Tomorrow.Mobility World Congress. Entre els diferents serveis que es presenten en aquesta edició 2022, destaca la digitalització de serveis, com és la digitalització de la xarxa de carrils bici Bicivia (Bici Streetview) o la instal·lació de comptadors digitals de bicicletes. Aquest estand també mostrarà les noves funcionalitats de l'app AMB Mobilitat, que en la darrera actualització integra nous serveis de mobilitat compartida, el nou espai digital d'usuaris AMBvosaltres (projecte Inclusify) i el Picmi Taxi, una funció innovadora que permet sol·licitar un taxi al moment, com si fos a mà alçada.

Documents relacionats
On
Marker
Fira de Barcelona Carrer de les Ciències, 49, L'Hospitalet de Llobregat