El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona renova les presidències dels seus òrgans de govern amb Jaume Collboni i Janet Sanz

| Tema: AMB

Aquest nou pla estratègic “Compromís Metropolità 2030” es ratificarà en el proper Consell General, previst per al mes de desembre

Jaume Collboni, president del Consell Rector, ha manifestat la importància de fer polítiques en temes com el medi ambient, la mobilitat i l’habitatge amb una dimensió metropolitana

Janet Sanz, actual vicepresidenta d’Acció Climàtica i Agenda Estratègica Metropolitana de l’AMB, ha estat nomenada presidenta de la Comissió Executiva del PEMB.

Aquest matí s’ha constituït el nou Consell Rector del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona PEMB. Aquesta associació, promoguda per l'Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i actualment presidida per Jaume Collboni, té com a objectiu identificar les necessitats i potencialitats del territori a mig termini, preveure les tendències i amenaces i fer propostes per afrontar el futur en les millors condicions.

Aquesta reunió del Consell Rector ha servit per dissenyar el full de ruta dels propers mesos, convocar per al mes de desembre el Consell General de l’Associació, que haurà de ratificar el Compromís Metropolità 2030, el nou pla estratègic per a la ciutat real, la metròpolis dels 5 milions d’habitants, que per primera vegada pren com a referència l’àmbit de la regió metropolitana de Barcelona. 

Durant el discurs d’inauguració de la sessió, Jaume Collboni ha manifestat que “la construcció i articulació de la veritable ciutat metropolitana del s.XXI només la farem amb plena coordinació i equitat entre els 36 municipis que formem l’AMB, i encara més enllà, amb la regió sencera, amb un nou impuls en la col·laboració entre ciutats. En aquest replantejament constant de la metròpolis, necessitem polítiques comunes i solucions compartides per tots. És per això que avui aprovem el Compromís Metropolità 2030, que haurà de ratificar el Consell General de l’associació  previst per al mes de desembre”.

Aquest nou pla estratègic per a la regió metropolitana de Barcelona està orientat a impulsar un nou model de prosperitat, basat en el coneixement i la innovació, que redueixi les desigualtats socials i territorials a la regió metropolitana i la situï com una de les metròpolis capdavanteres en la lluita contra l’emergència climàtica. El pla insta totes les institucions, empreses i organitzacions de la regió metropolitana i de més enllà, com també la societat en general, a implicar-se d’una manera activa en el desenvolupament de les vuit missions que l’integren i a construir, de baix a dalt, els instruments de govern necessaris per fer-ho possible.

Collboni, repassant les prioritats del pla, ha afegit que “cal que ens plantegem què i per què necessitem coordinar, quines polítiques necessitem agregar i quines són les nostres necessitats i virtuts. Això ens permetrà articular una nova proposta política i institucional que prevegi la lluita contra el canvi climàtic i els seus efectes, l’accés a l’habitatge, la competitivitat de les empreses, la mobilitat i la transició digital, entre altres aspectes clau per al nostre futur”.

Durant la sessió d’avui també s’ha nomenat Janet Sanz, actual vicepresidenta d’Acció Climàtica i Agenda Estratègica Metropolitana de l’AMB, com a nova presidenta de la Comissió Executiva del PEMB.

Enllaços relacionats
On
Marker
Ajuntament de Barcelona Pl. de Sant Jaume, 1, 08002, Barcelona Saló de Cròniques