El Bus Metropolità de l'AMB, el primer d'implementar el protocol de protecció i seguretat de cara a la nova mobilitat després de la COVID 19

Tornar

| Tema: Mobilitat i transport

Els 758 autobusos de la flota de gestió indirecta de l'AMB ja disposen de mampara de protecció i, gràcies a això, han estat els primers de poder obrir la porta d'accés del davant aquesta setmana. El Bus Metropolità ha arribat aquesta setmana al 45 % de la demanda respecte a una jornada habitual i des de l'AMB es recorden les mesures d'higiene i seguretat.

Mampara bus Tusgsal


El Bus Metropolità de gestió indirecta de l'AMB ha estat la primera xarxa de bus de la metròpolis de Barcelona a tenir totes les mampares de protecció instal•lades i, gràcies a això, ha estat el primer servei d'autobús de poder obrir, aquesta setmana, la porta d'accés davantera dels vehicles. Aquesta acció s'emmarca en el conjunt de mesures implementades per l'AMB al Bus Metropolità per minimitzar la propagació de la COVID-19 i protegir els conductors, un dels col•lectiu que podrien estar més exposats al contacte amb altres persones en l'escenari de la nova mobilitat després de la COVID-19.

Concretament, són 758 els autobusos que conformen la flota de gestió indirecta de l'AMB i que ja disposen de mampara de protecció. La instal•lació ha suposat un cost de 490.000 euros. El dilluns 22 de juny, quan ja s'havien instal•lat totes, es va obrir, per primer dia, la porta d'accés del davant dels vehicles.

"Aquests primers dies de funcionament hem pogut comprovar que la mesura ha estat ben rebuda pels viatgers i pel personal de conducció. En general, la gent s'ha acostumat ràpidament al canvi i ha ajudat a ordenar els fluxos d'entrada i sortida als autobusos i a evitar els creuaments a la segona porta, que era per on fins ara entraven i sortien els passatgers des de l'inici de la crisi de la COVID-19", ha explicat el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Antoni Poveda.

"L'AMB està fent tots els esforços possibles per recuperar la confiança en el transport públic", ha exposat Poveda. També ha indicat que "aquesta setmana el Bus Metropolità ha arribat al 45 % de la demanda habitual abans de la crisi" i ha recordat que, "si entre tots en fem un ús responsable, el Bus Metropolità seguirà sent un dels mitjans de transport més segurs i sostenibles".

Desinfecció diària i recordatori de procediment per als passatgers del Bus Metropolità
L'AMB també recorda que està aplicant les mesures corresponents de desinfecció dels vehicles, amb una neteja diària amb productes amb base alcohòlica i ozó. A més a més, recorda les directrius següents als passatgers del Bus Metropolità:

  •  Per accedir a l'autobús, és obligatori fer servir la mascareta correctament
  • No es pot pujar per la porta del darrere, cal entrar per la del davant
  • És obligatori validar el títol de transport
  • No es venen bitllets senzills ni es fan bescanvis a l'autobús

Prova: $provaURL