Cooling Photonics, Re-pot Market, Virmedex i Jolt guanyen els Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana 2024

| Tema: Innovació

Les empreses emergents han estat guardonades amb 6.000 € cadascuna, de part de l’AMB i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, en reconeixement del seu caràcter innovador en l’entorn metropolità
Enguany s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa empresarial en la categoria de sostenibilitat i descarbonització

L’Auditori de Cornellà de Llobregat ha estat testimoni aquest dimecres, 3 de juliol, de l’acte de lliurament de la tercera edició dels Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana, una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Cornellà de Llobregat, a través del Centre d’Empreses Procornellà i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que vol reconèixer i premiar les empreses més innovadores de l’àrea metropolitana de Barcelona creades entre el 2019 i el 2023. L’obsequi és de 6.000 € per a cadascuna de les quatre empreses emergents (start-ups) escollides com les millors empreses entre un total de tres projectes finalistes per cada categoria:

  • En la categoria d’indústria 4.0, l’empresa guanyadora ha estat Cooling Photonics, domiciliada a Barcelona, que es dedica al desenvolupament de materials que refreden qualsevol superfície sense necessitar energia.
  • En la categoria de comerç i turisme, l’escollida ha estat Re-pot Market, ubicada a Barcelona, un supermercat en línia sense plàstics i amb tot tipus de productes (frescos inclosos) en envasos retornables.
  • En la categoria de dones, la millor empresa liderada per dones ha estat Virmedex, domiciliada a Barcelona, que dissenya i crea videojocs amb realitat virtual i intel·ligència artificial per a l’entrenament de professionals de l’àmbit de la salut.
  • Enguany s’ha estrenat el premi a la millor iniciativa empresarial en la categoria de sostenibilitat i descarbonització, i la guanyadora ha estat Jolt, ubicada a l’Hospitalet de Llobregat, que fabrica i comercialitza tecnologia d’elèctrodes activats per a la indústria verda de l’hidrogen.

L’acte de lliurament dels premis ha comptat amb l’assistència de representants institucionals dels ens participants i del periodista Oriol Llop, de RAC1, en qualitat de presentador.

 

Projectes d’alt nivell

???????L’acte de lliurament dels premis ha posat de manifest l’alt nivell i la qualitat dels dotze projectes finalistes. Així, s’ha donat per acabat un procés de selecció que va començar a principis de gener amb un total de 156 candidatures inscrites. 

En l’acte també ha resultat guardonada l’empresa Keybotic, de Barcelona, que es dedica a la fabricació de gossos robots autònoms per a inspeccions industrials. Aquest premi l’ha atorgat Netmentora, la xarxa més important d’intel·ligència col·lectiva i innovació creuada d’Europa. El guardó consisteix a ser durant dos anys el soci júnior de la xarxa Netmentora.

L’Ajuntament de Cornellà de Llobregat i l’AMB han destacat la bona feina dels guanyadors i finalistes, així com la tasca que es fa des dels ajuntaments per donar suport a iniciatives tecnològiques i innovadores com aquestes. De fet, en el transcurs de l’acte s’ha lliurat una distinció als ajuntaments dels municipis pel seu suport a les empreses emergents finalistes que hi estan domiciliades: Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat i Sant Cugat del Vallès.
 

Enllaços relacionats
On
Marker
Auditori Cornellà de Llobregat