Consens metropolità per fer front al mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de la Metròpolis de Barcelona

| Tema: Acció de govern

El Consell Metropolità d'aquest dimarts 27 de gener ha aprovat per unanimitat una moció presentada pel grup de CAT Torrelles sobre el mal estat de les línies elèctriques a les zones de muntanya de l'àrea metropolitana Barcelona.

Consell Metropolità

En nom del govern metropolità, el vicepresident executiu de l'AMB Antonio Balmón ha donat suport a aquesta moció en el plenari i ha afirmat que "cal intensificar les relacions amb les companyies elèctriques per aclarir la planificació i intervenció en el territori".

La setmana passada, el temporal Glòria, amb la seva excepcionalitat, va posar de manifest la manca de manteniment i inversió en les línies elèctriques per part d'Endesa, que va deixar sense llum molts ciutadans metropolitans.

La moció no només fa palès el dèficit d'inversió i manteniment en les línies de mitjana i baixa tensió des de fa més d'una dècada, sinó també el deficitari servei d'atenció als clients i a les administracions afectades. En aquest sentit, el 2010 la companyia va oferir un servei de línia directa amb els responsables municipals, però mai no ha estat de qualitat ni ha atès els dubtes i demandes plantejats pels usuaris ni pels municipis.

En aquesta proposta també s'exposa la manca de transparència i d'informació en les actuacions de la companyia i en les seves prioritats, que deixen les administracions locals en una situació d'indefensió.

La proposició consta de tres acords principals:

  • Que l'AMB lideri una resposta unitària davant de la companyia de manera coordinada amb les alcaldies dels municipis afectats.
  • Que l'AMB exigeixi una auditoria sobre l'estat de les línies i de les estacions transformadores de la companyia elèctrica dels municipis metropolitans que ho sol·licitin.
  • Que l'AMB doni suport tècnic i jurídic als ajuntaments metropolitans que facin reclamacions i demandes a les companyies subministradores responsables.

Documents relacionats