Barcelona Catalonia posiciona, a la fira immobiliària MIPIM, la capital catalana i la seva àrea metropolitana en el mapa mundial de l’economia de la innovació

| Tema: Inversions

El MIPIM 2024 obre les seves portes avui a Cannes i s’estendrà fins aquest divendres. La delegació ha incorporat un cop més socis públics i privats per oferir una oferta conjunta a l’inversor estranger. Hi destaquen projectes com el Parc de l’Alba, el 22@Nord o el projecte Biopol-GranVia

MIPIM 2024

Barcelona Catalonia el projecte format per la Generalitat de Catalunya, a través de l’INCASÒL, l’Ajuntament de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), assistirà a la fira immobiliària MIPIM 2024, la 17a edició on participarà. Enguany la fira immobiliària, una de les majors fires comercials per a la propietat i la inversió a Europa, se celebrarà a Canes (França) des d’avui i fins aquest divendres, 15 de març.

A l’edició d’enguany, MIPIM vol influir en la transformació de l’entorn urbà i accelerar-la. També vol esdevenir un espai on plantejar solucions concretes i connectar la comunitat immobiliària internacional per crear indrets més sostenibles, habitables i pròspers per a les persones. En aquest context, la fira és una oportunitat per explicar els projectes estratègics que s’estan desenvolupant a Barcelona, a l’àrea metropolitana i a tot Catalunya.

Sota el lema Making IT happen!, Barcelona Catalonia hi presentarà projectes d’arreu del territori català amb diferents oportunitats d’inversió per a tots els sectors que presenten Barcelona i Catalunya com una àrea ideal per a les inversions i els nous projectes tot reafirmant el seu compromís amb els models de desenvolupament inclusius, sostenibles i cohesionadors.

 

Barcelona Catalonia Conference: The Science & the City

En el marc del MIPIM i com a conferència del programa oficial, Barcelona Catalonia organitza, per sisena vegada, una trobada per debatre sobre la captació de talent i la reindustrialització vinculada a la innovació. En aquesta ocasió, la conferència explorarà l’encreuament dinàmic de la innovació científica i el desenvolupament urbà a Barcelona, a la seva metròpolis i a Catalunya.

A més, presentarà oportunitats d’inversió a l’avantguarda de la innovació, des de les life sciences (empreses involucrades en la investigació, el desenvolupament i la producció de productes farmacèutics, alimentació i medicines biotecnològiques, entre d’altres, que milloren la vida de les persones) fins als semiconductors, bàsics per a la indústria automobilística, els electrodomèstics o la informàtica.

La sessió serà conduïda per Mercè Conesa, CEO de Barcelona Global, i comptarà amb la participació de José Luis Garrido, professor de recerca d’ICREA i líder de grup @ICN2, i d’Eva Jodar, directora sènior de Client Care & Client Solutions a CBRE Espanya.

A banda de la programació oficial de la fira, l’estand de Barcelona Catalonia organitza un seguit de trobades, xerrades i presentacions per conversar sobre Barcelona i Catalunya com a espai d’innovació, per a invertir i per establir-se.

En aquesta edició l'Ajuntament de Barcelona vol destacar el seu perfil com a ciutat per a la ciència i la innovació amb àrees com el 22@ nord, i projectes com el del Port Olímpic, centrat en el sector de l'economia blava, o el de la Ciutadella del Coneixement, amb més pes del sector de les ciències de la vida.

Per part de l’INCASÒL la presentació del projecte de Parc de l’Alba de Cerdanyola del Vallès, situat al voltant del Sincrotró Alba, un nou districte urbà que està dissenyat per acollir les plataformes més avançades a nivell científic, tecnològic i emprenedor, així com la creació de més de 5.300 habitatges en un entorn sostenible, equilibrat i connectat al seu entorn.

L’Agència de Desenvolupament Econòmic de l’AMB participa un any més a la fira acompanyant vuit municipis metropolitans per promocionar els desenvolupaments urbanístics municipals a escala internacional: Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat i Viladecans.

Sota el lema “Discover the Metropolitan Projects”, a l’estand de Barcelona Catalonia s’hi presentaran les oportunitats d’inversió de Gavà (projecte Els Joncs, Sector Ponent), Esplugues de Llobregat (projecte Porta Barcelona), Sant Adrià de Besòs (projecte Les Tres Xemeneies), Sant Boi de Llobregat (projecte Casernes – Districte Z) i Viladecans.

 

La col·laboració publicoprivada com a reclam per a l’inversor estranger

Barcelona Catalonia consolida el seu model de col·laboració publicoprivada que suma les propostes de les diferents administracions i els projectes de companyies privades del sector. En aquest sentit, l’estand de MIPIM aplega empreses amb vocació internacional i administracions municipals, metropolitanes i supramunicipals que col·laboren en projectes urbanístics a Catalunya.

En aquesta ocasió, col·laboren amb Barcelona Catalonia la Fundació B-Tec del Campus Diagonal-Besòs, Catalonia Trade & Investment i la Universitat de Barcelona. També hi són presents els ajuntaments de Cerdanyola del Vallès, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat i Viladecans, així com més de 30 socis privats, formats per enginyers, arquitectes, advocats i serveis immobiliaris que tenen la seu a Catalunya.

On
Marker
MIPIM (Canes)