64 activitats i dos nous minicicles per a tots els públics: comença el 18è cicle d'activitats als parcs, platges i rius metropolitans

| Tema:

Propostes per als caps de setmana fins al novembre del 2024, que combinen oci, lleure i educació ambiental
Els dos nous minicicles temàtics, sobre patrimoni i el projecte de ciència ciutadana BioPlatgesMet: les novetats d’enguany

Cicle d'activitats als parcs metropolitans

El diumenge 28 de gener tindrà lloc el tret de sortida del 18è cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans, organitzat pels Serveis de Gestió de Parcs i Platges i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Aquesta primera activitat, com ja és tradició, serà la Festa de les Roses al parc de Torreblanca. A partir de les 10 del matí les famílies i els participants podran gaudir de diferents propostes dinamitzades pels Amics de les Roses de Sant Feliu de Llobregat. 
 
La nova programació inclou 64 activitats durant tots els caps de setmana entre el gener i el novembre, gratuïtes i adreçades a públics ben variats. 

Aquest catàleg d’activitats promou diversos objectius:

  • Descobrir espais de natura de la metròpolis de Barcelona propers als ciutadans i que aporten nombrosos beneficis socials i de salut, promovent alhora la mobilitat del públic per conèixer espais que no són del propi municipi.
  • Conscienciar sobre els valors i la importància de la infraestructura verda metropolitana, que ocupa més del 50 % del territori.
  • Involucrar els ciutadans en la gestió integral dels parcs i les platges, en què la conservació té un paper primordial.

Les activitats es faran amb metodologies atractives i engrescadores, que arriben a públics diversos, com ara jocs i contes, visites guiades o gimcanes, i amb la ciència ciutadana com a fil conductor.
 
La programació d’enguany combina nombroses novetats amb les activitats tradicionals més exitoses i esperades pel públic fidel que hi participa edició rere edició.
 
Els dos minicicles temàtics constitueixen la novetat més important d’aquesta temporada. El primer gira al voltant de la xarxa metropolitana de patrimoni, per descobrir els valors històrics i patrimonials dels parcs singulars, on es podran veure les recents restauracions i transformacions vinculades als fons europeus FEDER.
 
L’altre gira al voltant del nou projecte BioPlatgesMet (que pertany al projecte europeu GUARDEN), que té com a objectiu el conèixer la biodiversitat dels ecosistemes del litoral metropolità a través de la ciència ciutadana. Comptarà amb una activitat en cadascun dels seus municipis dirigida per experts, on es descobriran diferents grups d’organismes i es faran censos de biodiversitat que aportaran dades a aquest projecte i engrescaran la ciutadania a continuar-los pel seu compte.
 
El Museu de Ciències Naturals incorpora un nou espai, el Centre Martorell d’exposicions, al parc de la Ciutadella, on s’hi realitzaran les activitats “Natura de prop”, el 14 d’abril i el 13 d’octubre.
 
El 18è cicle inclourà també els tradicionals esdeveniments multitudinaris que es fan de manera simultània en diferents parcs i platges de l’àrea metropolitana, i per als quals no cal inscriure’s prèviament: el dia de les papallones (28 d’abril), el Bioblitz Metropolità (25 i 26 de maig) o l’Acció Platges Met (20 d’octubre).
 

Informació útil: canals i inscripcions

Totes les activitats són gratuïtes. L’aforament és limitat i cal fer inscripció prèvia a través del  Servei d’Informació i Reserves del Museu de Ciències Naturals, al telèfon 93 256 22 20 (de dilluns a divendres de 10 a 13 h) o al correu electrònic activitatsmetropolitanes@bcn.cat 

La inscripció s’obre 10 dies hàbils abans de l’inici de cada activitat.  

Totes les novetats del cicle es poden seguir a Twitter i Instagram (@ParcsplatgesAMB @parcsplatgesamb i @aprenem_a_la_xarxa_amb) al web de l'AMB i a les aplicacions Infoparcs  Infoplatges i Llobregatinfo 

També es poden rebre per correu electrònic donant-se d’alta al butlletí de parcs i platges a la web de l’AMB.