"Planta't als Botànics": un anys més, un èxit de públic

| Tema: Parcs

La primavera és, sense cap dubte, l'època de l'any en què la natura esclata amb més força i mostra la seva cara més exuberant. El que molts no saben és que no cal fer la volta al món per veure com floreixen les espècies vegetals més remotes: n'hi ha prou amb agafar l'autobús i plantar-se al Jardí Botànic de Barcelona.

Éxit de públic a l'activitat "Planta't als Botànics"

Ahir,  diumenge 21 d'abril, es va celebrar a Barcelona una de les festes de primavera per excel·lència: "Planta't al Jardí Botànic", que ja va per la seva 17a edició.
Organitzada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, aquesta jornada de portes obertes se celebra dues vegades l'any, coindicint amb les estacions de primavera i tardor.
D'aquesta manera, tot i tenir lloc al mateix escenari, les dues cites ofereixen experiències molt diferents, ja que la flora i la fauna que hi habiten varien depenent de l'època.
Durant tot el dia, i malgrat ser un diumenge ple d'activitats a la ciutat, un gran nombre de visitants d'arreu del món van assistir a la cita.
Aprofitant el bon temps i les hores de llum, aquest any s'ha ampliat l'horari de la festa fins les 19 hores, i s'ha ofert per primera vegada un servei de bar ininterromput.
Els gairebé 6000 visitants que van acostar-se al "Planta't…" van poder gaudir dels diferents tallers, exposicions i xerrades. Van repetir-se activitats tan tradicionals com la mostra de productes de proximitat i ecològics o l'exposició de bonsais, i també se'n van organitzar de noves, com un concurs de fotografia.
Les activitats organitzades per l'AMB, com el taller de compostatge domèstic o el d'aigua neta, van ser algunes de les més transitades.
El taller d'art floral, també de l'AMB, va tenir tant d'èxit que va superar les expectatives: al migdia va ser necessari dur més material, davant la gran demanda dels visitants.
Centenars de persones de totes les edats van aprendre, per exemple, com posar en marxa a casa un compostador, que transforma els nostres residus orgànics en un adob de primera qualitat per a les plantes.
Aquestes activitats són un bon reflex de les diferents campanyes i esforços de l'Àrea Metropolitana de Barcelona en materia de sostenibilitat, i petits exemples dels nous sistemes de gestió integral que des d'aquesta institució s'han creat.
Dues festes en una
Aquest any, la festa ha inclòs novetats importants. Per primera vegada, la jornada s'ha celebrat als dos Jardins Botànics que hi ha a Barcelona: el Jardí Botànic i el Jardí Botànic Històric, que representa un autèntic tresor de la jardineria barcelonina.
L'AMB, que entre les seves funcions té la gestió del bus metropolità, va habilitar una línia especial d'autobús gratuit, que enllaçava, cada 10 minuts, els dos espais de forma còmoda i ràpida.
Els dos jardins botànics són peces clau de la Xarxa de Parcs Metropolitans, un conjunt de 34 espais públics de referència ciutadana, que l'AMB s'encarrega de dissenyar, reparar i mantenir.

Documents relacionats