Manual del projecte MOBILITAS

| Tema: Relacions internacionals

Presenta solucions d'èxit en mobilitat sostenible per a les ciutats Mediterrànies

Imatge d'una de les sessions online del projecte

El Manual sobre solucions de mobilitat sostenible a l'àrea mediterrània és un recull d'eines i solucions innovadores resultat del projecte MOBILITAS creat dins de la primera fase del projecte Urban Transports Community del programa europeu Interreg Med. En una sessió en línia celebrada el 28 de setembre, MedCities va reunir 30 representants de 15 governs locals i regionals diferents de tota la Mediterrània per debatre els reptes de la mobilitat sostenible que afecten l'àrea mediterrània i presentar el manual com a font d'inspiració. El secretari general de MedCities, Josep Canals, va obrir la sessió recordant els nous plans europeus que s'han anunciat recentment per aconseguir una reducció del 55 % en les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle per al 2030 i va destacar el paper important que ha de tenir la mobilitat sostenible urbana.

L'AMB col·labora en aquesta iniciativa aportant solucions implementades de manera satisfactòria en matèria de mobilitat sostenible, per tal que altres ciutats de la regió puguin reproduir-les en els seus territoris a partir dels aprenentatges adquirits a través de l'experiència de l'AMB.

Seminaris i oportunitats d'aprenentatge mutu

El projecte Urban Transports Community treballa actualment en fer possible la transferència d'alguns dels resultats i aprenentatges recollits al manual a escala Mediterrània. Per això, el projecte ha iniciat la sèrie de seminaris en línia"Implementing Sustainable Mobility Solutions in the Mediterranean", dirigit als agents de mobilitat de les ciutats del sud d'Europa. Cada dimecres al matí, del 7 d'octubre al 25 de novembre, s'analitzen les eines i les solucions més eficaces de la nostra comunitat en relació amb els principals reptes de la mobilitat sostenible a les zones urbanes: dades massives i TIC per a la gestió intel·ligent del trànsit; mobilitat activa; mobilitat compartida; mobilitat en destinacions turístiques, i diferents enfocaments en la planificació de la mobilitat urbana. Els implementadors i experts contribuiran al debat i a l'intercanvi de coneixement. 

Registre al seminari

En el decurs dels seminaris temàtics, una nova oportunitat per a l'aprenentatge mutu serà presentada a ciutats mediterrànies i entitats de l'àmbit de la mobilitat: "Ciutats que implementen un transport urbà sostenible", que estarà obert a partir del 21 d'octubre. Els candidats amb èxit es beneficiaran del suport d'un mentor i de l'experiència d'entitats i ciutats experimentades. 

Contactar amb Urban Transport Community

Des del novembre de 2016, la iniciativa de transports urbans –Programa Interreg MED– reuneix set projectes de cooperació territorial cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gairebé 200 organitzacions que implementen solucions de mobilitat urbana sostenible en dotze països euromediterranis.

Documents relacionats