B2 - CAN RIBES - LLOGUER - Gavà

Passatge Tretze Roses --
 • Tipus: Habitatges, aparcaments, locals i trasters
 • Estat: Executat/Construït
TORNAR
AGP1647_4109-Pano_LR.jpg

La promoció dispondrà de 63 habitatges de lloguer, 140 places d'aparcament i 2 local.
L’edifici potencia al màxim les relacions amb el seu entorn, un continu de cel·les iguals que donen directament a l’exterior, mirant cap al paisatge. Alhora, com si fos un gran claustre, aquestes habitacions tanquen un atri central on es concentren els serveis i les circulacions dels habitatges. Així tots els espais disposen de molta llum i ventilació creuada natural.
Es configuren tres anells continus; la terrassa continua exterior, la franja d’habitatges, d’espais quasi idèntics i la franja de circulació i serveis, deixant a l’interior l’atri on es situen els nuclis de comunicació vertical.

Cada habitatge està configurat per una sèrie de mòduls iguals no jerarquitzats que poden ser utilitzats com a sala, cuina o habitació i per tant es poden organitzar en múltiples disposicions. Cada estança està envoltada d’espais de transició cap a l’exterior: a façana un balcó corregut, mentre que cap a l’atri, uns espais corredor que actuen com a galeria convertint la circulació en espais complementaris on s’inclouen els banys, l’emmagatzematge, o bé poden ser annexats a les sales.

La coberta de l’atri ha de tenir un tancament amb capacitat de restar tancat a l’hivern i obert a l’estiu. A l’hivern, amb la coberta tancada, reduïm el factor de forma de l’edifici i, gràcies a la captació solar, millorem la temperatura de l’aire contingut reduint les pèrdues de l’habitatge cap a l’atri al minimitzar els salts tèrmics entre interior i exterior.
A l’estiu la coberta s’obre per afavorir –per diferències de temperatura i pressió- la ventilació creuada de tots els habitatges. La necessària protecció solar per a l’excés de captació es situarà directament en els tancaments de cada habitatge per a no dificultar la ventilació creuada. L’excés de captació, la natura material i la geometria ha de fomentar la ventilació.

Fitxa tècnica
 • Superfície total:
  12.128m2
  Autor:
  H ARQUITECTES
  Régim de protecció oficial:
  General
  Data inici d'obres :
  De març 2020
  Certificacio energètica:
  B
  Data final d'obra:
  De setembre 2022
 • Habitatges:
  1
;