ILLA CENTRE - VENDA - El Masnou

Carrer Itàlia 5
 • Tipus: Habitatges, aparcaments, locals i trasters
 • Estat: En execució/En construcció
TORNAR
Kitchroom_Render_Ext.jpg

L'edifici conté 36 habitatges de VENDA.
Lʼestratègia dʼimplantació urbana és ocupar el perímetre de la parcel·la per obrir un gran pati longitudinal comunitari i respondre als tres nivells dʼespai públic que delimiten la parcel·la.

La creació d’aquest gran pati interior afavoreix la ventilació creuada natural en el 100% dels habitatges gràcies a lʼenfrontament de dues façanes amb condicions climàtiques oposades. Aquesta serà la principal estrategia energética de l’edifici.

Aquest efecte es potencia amb la vegetació a implantar en la mitgera, el pati i les cobertes, propiciant un microclima fresc en el pati interior. També es fomenta la captació solar a través dels finestrals en les façanes sud i oest, que queden protegits durant lʼestiu gràcies als ràfecs i tendalls mòbils.

Es construixen 36 habitatges de venda. Respecte a las características de la tipologia de’habitatge, lʼespai cuina-menjador conquereix el centre de la casa i es manifesta com la peça més social. A cavall entre el rebedor dʼentrada i la sala dʼestar, aquesta estança sʼil·lumina i ventila a través de les dues façanes oposades tot mantenint-se
fresca a lʼestiu i temperada a lʼhivern.

Fitxa tècnica
 • Superfície total:
  8.524,87m2
  Autor:
  UTE MASNOU-CIERTO ESTUDIO-FRAN LLONCH
  Contractista:
  VORACIS, S.L.
  Régim de protecció oficial:
  General
  Data inici d'obres :
  De setembre 2022
  Certificacio energètica:
  A
  Data final d'obra:
  De desembre 2024
;