15 M€ en polítiques socials

| Tema: Polítiques socials

Es presenten 92 projectes per dinamitzar el mercat de treball i fomentar la cohesió social

15 M€ en polítiques socials

L'AMB ha destinat 15 milions d'euros per subvencionar la segona convocatòria del Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals, aprovada el passat 14 de febrer pel Consell Metropolità. Els 35 municipis metropolitans que formen part del Pla han presentat, de moment, 92 projectes vinculats a les línies de treball del mateix Pla, que s'organitzen en accions de dinamització del mercat de treball i accions per al foment de la cohesió social. L'AMB ha destinat 15 milions d'euros per subvencionar aquests tipus projectes presentats fins ara i els que s'hi presentin abans del 30 de juny del 2023.

Els ajuntaments participants (tots els metropolitans excepte Barcelona) han pogut presentar projectes fins al passat 30 de setembre. Aquest projectes podien ser per executar-se exclusivament el 2022 o durant el 2022 i 2023.

Les assignacions disponibles per als municipis el 2022 s'han sol·licitat en més d'un 99 % i pel que fa a les assignacions de 2023 en més d'un 85 %. La convocatòria continua oberta fins al 30 de juny del 2023 perquè els ajuntaments puguin presentar projectes per executar durant el 2023.

Línies de treball del Pla de suport

En aquesta segona convocatòria s'ha volgut donar continuïtat al suport de l'AMB a les accions i iniciatives municipals destinades a millorar les condicions i la qualitat de vida de la ciutadania, i així incrementar l'ocupació efectiva i de qualitat, i reforçar la cohesió social i la convivència.

Els 92 projectes presentats ho feien en una o en diverses de les línies proposades en les bases del Pla i adequant les seves sol·licituds a les necessitats del seu territori. Les línies del Pla a les quals s'han destinat es reparteixen en dos grans programes, el de dinamització del mercat de treball i el del foment de la cohesió social, i són: projectes singulars, orientació i formació, emprenedoria, plans d'ocupació, suport a la contractació per a empreses i entitats, cohesió, convivència i seguretat, llars vulnerables, accessibilitat universal, gènere i identitat i garantia alimentària.

Documents relacionats