GUARDEN
Salvaguardar la biodiversitat i els serveis ecosistèmics crítics entre sectors i escales
Fitxa tècnica
- Socis:
Líder: CENTRE DE COOPÉRATION INTERNATIONALE EN RECHERCHE AGRONOMIQUE POUR LE DÉVELOPPEMENT - CIRAD EPIC (FR)
Socis:
1. INSTITUT NATIONAL DE RECHERCHE EN INFORMATIQUE ET AUTOMATIQUE (FR)
2. AGENCIA ESTATAL CONSEJO SUPERIOR DE INVESTIGACIONES CIENTÍFICAS (ES)
3. CHAROKOPEIO PANEPISTIMIO (GR)
4. STICHTING NATURALIS BIODIVERSITY CENTER (NL)
5. AGENTSCHAP PLANTENTUIN MEISE (BE)
6. CENTRO INTERNACIONAL DE AGRICULTURATROPICAL, CIAT (IT)
7. INSTITUTE OF COMMUNICATION AND COMPUTER SYSTEMS (GR)
8. FREDERICK UNIVERSITY FU (CY)
9. PARC NATIONAL DE PORT-CROS (FR)
10. UNIVERSITY OF ANTANANARIVO (MG)
11. DRAXIS ENVIRONMENTAL SA (GR)
12. EBOS TECHNOLOGIES LIMITED (CY)
13. PLYMOUTH MARINE LABORATORY LIMITED (UK)
14. ENVECO S.A. ENVIRONMENTAL PROTECTION AND MANAGEMENT (GR)
15. MINISTRY OF AGRICULTURE, RURAL DEVELOPMENT AND ENVIRONMENT OFCYPRUS (CY)
16. ÀREA METROPOLITANA DE BARCELONA (ES)- Zona d'actuació:
- Europa
- Tema:
- Sostenibilitat ambiental
- Pressupost:
- Pressupost total del projecte: 4.999.998,00 € (Pressupost AMB: 190.688,00 € - Cofinançat al 100 %)
- Finançament:
-
-
HORIZON EUROPE
-
- Estat:
- Iniciat
Descripció
GUARDEN reuneix un grup multidisciplinari de socis pertanyents a sis estats membres diferents de la UE, que inclou administracions, centres d'investigació, universitats, proveïdors de noves solucions de comunicacions i gestió de dades ambientals, capacitats per abordar reptes intersectorials crítics en relació amb la biodiversitat i el desplegament d'infraestructures d'energia i transport, agricultura i desenvolupament costaner.
La missió principal del projecte és salvaguardar la biodiversitat i contribuir al benestar de les persones, posant-les al capdavant de les polítiques i la presa de decisions, mitjançant el desenvolupament d'aplicacions de suport a la decisió orientades a l'usuari i aprofitant les associacions de múltiples parts interessades. Es tindran en compte els objectius i les prioritats de la gestió, generar consens per abordar els buits de dades de biodiversitat, les incerteses analítiques o els objectius en conflicte i avaluar les opcions per implementar un canvi transformador adaptatiu.
Al territori metropolità, l'objectiu és avaluar l'impacte de les actuacions i estratègies de gestió del litoral actuals i futures sobre la biodiversitat i els ecosistemes. Les zones dunars de l'Àrea Metropolitana de Barcelona són més extenses després del procés de restauració i protecció dut a terme per l'AMB, i un dels grans reptes que s'han d'abordar en el seguiment de les platges urbanes és que requereixen fluxos d'informació ambiental i de biodiversitat molt difícils i costosos d'obtenir. Es planteja aconseguir aquest coneixement en el projecte a través de la participació ciutadana. Amb aquesta informació es poden modular les decisions sobre la gestió, que requereixen informació sobre la biodiversitat i sobre l'estat de l'ecosistema costaner (dunes, platges, litoral i aigües poc profundes), per tal d'avaluar l'impacte de les accions i estratègies en marxa, i planificar-ne les futures.