Una delegació de Lillestrom-Akershus visita l'AMB

| Tema: AMB

Aquest matí ha tingut lloc la visita d'una delegació provinent de la ciutat noruega de Lillestrom-Akershus a la seu de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), emmarcada dins del viatge de dos dies que aquest grup de representants fa a la capital catalana. Aquesta trobada forma part de les relacions que l´AMB manté amb aquesta metròpolis europea i que va comptar amb la participació de la seva presidenta, la Sra. Annette Solli, el passat mes de març al Seminari EMA 2015 que va organitzar l´AMB.

Després d'una benvinguda i l'explicació de la institució metropolitana, les seves competències i el seu finançament, els visitants s'han reunit amb els responsables dels diferents serveis que l'AMB ofereix, com són la política de transport públic i mobilitat, el planejament urbanístic i territorial i la protecció del medi ambient, tant pel que fa a la prevenció i tractament dels residus municipals com la gestió del cicle integral de l'aigua.

Ja a la tarda, la delegació ha visitat diversos espais del territori metropolità en què l'AMB està duent a terme projectes de transformació i millora de l'espai públic.

De cara a demà divendres, està previst que la delegació conegui l´estratègia Smart Cities de l´Ajuntament de Barcelona i de l´AMB.

La delegació de Lillestrom està formada, entre d´altres, per representants polítics i membres de formacions polítiques de municipalitats, directius d´empreses i d´associacions privades i de centres de recerca lligats a universitats. 

Documents relacionats