L'AMB posa en funcionament un nou punt de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a Sant Joan Despí

| Tema: Mobilitat sostenible, Vehicles elèctrics

La nova electrolinera està ubicada al costat de l'Hospital Moisès Broggi i forma part de la xarxa metropolitana de 10 punts de recàrrega ràpida. "L'impuls d'aquestes infraestructures facilita l'increment de vehicles elèctrics, més nets, i ajuda a millorar la qualitat de l'aire", ha apuntat Poveda.

L'AMB continua ampliant la xarxa de punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics a la metròpolis, que des d'avui disposa d'un nou punt a Sant Joan Despí. L'electrolinera, que ha entrat en funcionament aquest matí, es troba al carrer de TV3, al costat de l'Hospital Moisès Broggi, hospital de referència al Baix Llobregat.

Aquest nou punt metropolità, que permet carregar el 80% de la bateria en 20-30 minuts, se suma als que ja funcionen al Prat de Llobregat i Cornellà de Llobregat, i al que també s'ha posat en servei a Gavà. Properament, l'AMB posarà en funcionament punts de recàrrega ràpida de vehicles elèctrics als municipis de Montcada i Reixac i Badalona. Una mica més endavant, també activarà els punts metropolitans de recàrrega previstos a Sant Cugat del Vallès, Pallejà, Barberà del Vallès i l'Hospitalet de Llobregat, les obres dels quals estan a punt de començar ara. Amb tot, a finals d'any, l'AMB preveu que aquesta xarxa metropolitana de punts de recàrrega ràpida arribi a les 10 electrolineres.

Aquests punts de recàrrega ràpida disposen de tres connectors (Mennekes, CHAdeMO i COMBO CCS) per donar servei a qualsevol vehicle elèctric del mercat. A més, les 10 electrolineres de l'AMB, com és el cas de la de Sant Joan Despí, també disposaran de dos endolls Schuko, que permeten recarregar la bateria d'una moto o d'una bicicleta elèctriques.

"Amb aquest impuls a les infraestructures de recàrrega des de l'administració metropolitana, i amb la implicació necessària de les empreses fabricants de vehicles per una mobilitat veritablement sostenible, esperem que el parc de vehicles elèctrics augmenti significativament els propers mesos i anys", ha assenyalat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, recordant el repte de l'AMB de combatre la contaminació atmosfèrica i millorar la qualitat de l'aire.

"Des de la inauguració de la primera, les electrolineres de l'AMB ja han distribuït 110.000 kWh, la qual cosa equival a un recorregut de 785.000 km sense emetre gasos contaminants a les ciutats metropolitanes", ha apuntat, com a curiositat, Poveda.

Documents relacionats