El servei de geolocalització immobiliària Ubicaempresa, impulsat per l'AMB, arribarà a tota la província de Barcelona

| Tema: Polígons

La Diputació de Barcelona i l'AMB presenten l'acord de col·laboració per estendre el servei al Berguedà, l'Anoia, el Bages, el Maresme, el Moianès i Osona. El portal web Ubicaempresa recull informació actualitzada i contrastada de les ofertes immobiliàries per a les empreses inversores que es volen implantar al territori

A tota la província de Barcelona

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Diputació de Barcelona han presentat aquest dimarts, 12 de juliol, un acord per estendre a totes les comarques de Barcelona el servei de geolocalització immobiliària Ubicaempresa. Aquest servei, impulsat per l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB des del 2015, recull en un únic portal web informació actualitzada i contrastada de les ofertes immobiliàries destinades a activitat econòmica. El seu objectiu principal és incrementar i millorar el teixit empresarial dels polígons d'activitat econòmica.

Ubicaempresa és un cercador gratuït d'alta qualitat que ofereix amb precisió filtres i informació estadística d'alt valor per a les empreses inversores que volen implantar-se al territori o que busquen allotjament empresarial per desenvolupar la seva activitat. Ofereix una gran quantitat de filtratges per facilitar les cerques en funció de característiques concretes i permet obtenir indicadors sobre l'evolució del mercat immobiliari i descarregar informes personalitzats.

El portal també permet valorar la qualitat de les localitzacions, una millora en l'actualització de dades urbanístiques, la inclusió de fotografies amb fitxa, l'enllaç directe als serveis per a empreses, la pàgina d'aterratge i un disseny renovat. El seu bon funcionament recau en l'alta freqüència d'actualització de les dades (gràcies als convenis de cessió de dades amb els principals portals immobiliaris Idealista, Habitaclia i Yaencontré) i a l'esforç de revisió i actualització constant que fan l'AMB i els ens locals que hi col·laboren.

Ubicaempresa, que fins ara donava servei a l'àrea metropolitana de Barcelona i altres municipis de les comarques properes, s'estendrà així a les comarques del Berguedà (a través de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà), l'Anoia, el Bages, el Maresme, el Moianès i Osona (a través de Creacció). El 2021, l'Alt Penedès ja s'havia sumat al servei juntament amb altres comarques de fora de la àrea metropolitana que també l'oferien com el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

En aquests moments el cercador Ubicaempresa disposa de més de 8.000 ofertes de naus i solars industrials. Mostra l'oferta de 131 municipis i 511 polígons d'activitat econòmica. Amb el present acord amb la Diputació de Barcelona, el cercador disposarà d'unes 14.000 ofertes de naus i solars industrials actives i donarà cobertura a 315 municipis i 843 polígons d'activitat econòmica.

Tal com apunta la diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, "amb aquest acord, sumem la feina i els esforços de totes les administracions locals i supramunicipals de la província i les posem al servei del teixit productiu del territori. Posem a la seva disposició un servei útil i eficaç que ens ajudarà a posar en valor i fer aflorar els atributs i les infraestructures del territori, demostrant que estem preparats i equipats per a futures relocalitzacions o perquè s'implantin noves empreses".

Per la seva banda, la vicepresidenta de l'Àrea de Desenvolupament Social i Econòmica de l'AMB, Montserrat Ballarín, "la indústria és un sector cabdal del nostre territori que hem d'ajudar a reactivar i a impulsar, treballant en les mancances dels espais on es desenvolupa l'activitat i incentivant la seva transició cap a la descarbonització i la digitalització, en línia amb les darreres directrius europees".

Aquest acord és fruit del conveni marc de col·laboració, signat l'octubre del 2020, entre la Diputació de Barcelona, AMB i l'Ajuntament de Barcelona per treballar conjuntament en l'elaboració de polítiques i la consecució d'objectius relacionats amb la reactivació econòmica del territori i alhora potenciar i mantenir el teixit empresarial de la ciutat i la província. També vetlla per protegir el treball i fomentar l'ocupació de qualitat; per l'obertura al talent, a les inversions i als visitants; per protegir i rellançar la reputació internacional de la ciutat, i per definir solucions transformadores amb visió metropolitana.

Documents relacionats
On
Marker
Diputació de Barcelona Rambla de Catalunya, 126, 08008, Barcelona