Magnòlia

Categoría: Vegetación singular

Municipios: Cornellà de Llobregat

Magnòlia

És un arbre de creixement lent. La del parc de Can Mercader té una alçada de 7,5 metres, però pot arribar a fer 27 metres d'alçària.

Nom científic: Magnolia grandiflora
Família: Magnoliàcies
Alçada: 7,5 metres
Edat estimada: 25 anys (2018)

Port:

Arbre de creixement lent que pot arribar a fer 27 metres d'alçària. La seva capçada té forma de piràmide i les primeres branques apareixen molt a prop de la base de l'arbre.

Escorça:

És llisa i grisa. Les branques joves són d'un color rogenc.

Fulles:

Són grans, de 12 a 24 cm de longitud. Tenen forma ovalada i el seu tacte és dur. Són de color verd lluent per l'anvers i rogenques pel revers.

Floració:

De maig a juliol. Les flors són grosses, de fins a un pam d'amplada. Són de color blanc i molt aromàtiques, però es panseixen en pocs dies.

Fruit:

Té forma de pinya petita, amb molts fruits individuals que s'obren per alliberar les llavors, d'un color vermell intens.

Origen i hàbitat:

Originària del sud-est dels Estats Units. No suporta bé el fred.

Usos:

Majoritàriament se'n fa un ús ornamental en parcs i jardins. La seva fusta es fa servir en ebenisteria. L'escorça té propietats medicinals per calmar els nervis i el dolor.

Saps què?

Rep el seu nom en honor al botànic francès Pierre Magnol (s. XVII-XVIII), reconegut com un dels més importants de la seva època. En el nom científic, el terme grandiflora fa referència a les seves flors, tan característiques d'aquesta espècie.

Publicaciones relacionadas
Equipamientos relacionados