Restauració de l'entorn del pont de Nelson Mandela

La reconversió d'una part de la calçada facilita l'accés a la xarxa de camins fluvials per a vianants i bicicletes. Així mateix, s'aprofita per obrir un accés al camí i s'hi incorpora vegetació per millorar-ne les vores.
Xuan Yin
Ficha técnica
 • Fecha del proyecto:
  Diciembre 2017
  Data inicio de la obra:
  --
  Data fin de la obra:
  --
  Fecha de ejecución:
  Enero 2019
  Municipio:
  El Prat de Llobregat
  Superficie:
  3.343,00 m2
  Coste:
  141.021,69 €
 • Autores:
  Carlos Campos
  Dirección de proyecto:
  Albert Puigdellívol (AMB)
  Dirección de obra:
  Carlos Campos
  Colaboradores:
  PI CONSULTORIA D'ENGINYERIA CIVIL D'URBANIISME, SL, Iolanda Arnal
  Contratista:
  Drim Medi Ambient, SL
Financiación

Programa d'inversions: PSG 1a Convocatòria. Àrea Metropolitana de Barcelona 75 %; Ajuntament del Prat de Llobregat 25 %

Descripción

El pont de Nelson Mandela es va posar en servei l'abril del 2015 i és el darrer que travessa el riu Llobregat abans de la desembocadura. Al marge dret s'hi accedeix des de la rotonda de Mercabarna, per uns vials que formen un angle obtús. Al marge esquerre, una rotonda elevada i un vial en corba uneixen el pont amb el carrer Cent del polígon industrial Pratenc.

Al marge dret, l'accés al pont ha deixat "aïllats" el carrer Sis i l'antic accés al Pratenc. Aquests vials, amb una amplada excessiva, tenen un ús molt restringit d'accés a determinades naus, a algunes parcel·les agrícoles i a l'estació de bombeig del col·lector d'aigües residuals i sovint són utilitzats com a aparcament de camions. Tanmateix, permeten la connexió de la banda est del nucli urbà del Prat de Llobregat amb els itineraris per a ciclistes i vianants al llarg del riu.

Es reconverteix part de la calçada dels vials existents en un itinerari per a vianants i ciclistes, i també es milloren les vores amb vegetació nova. Així mateix, s'aprofita per fer un accés al camí del riu des del carrer Sis.