Gual - Potabilitzadora - Sotapont AVE

Gual - Potabilitzadora - Sotapont AVE

Aquest accés al riu es fa des de l'entrada a l'ETAP (estació potabilitzadora) de Sant Joan Despí, a l'alçada de la carretera C-245.

Ficha técnica

  • Temas:
    Ríos
  • Fecha de aprobación:
    Noviembre 2019
  • Tipo / Subtipo:
    Riu Llobregat
  • Municipio:
    Sant Joan Despí
Descripció

Arribats a l'entrada de l'ETAP, es voreja la planta potabilitzadora fins a arribar al camí del riu, on ens trobarem el gual inundable. Aquest gual reforça la connexió entre les dues ribes del riu, garanteix la connectivitat de vianants i bicicletes entre els municipis veïns de Sant Joan Despí i Sant Boi de Llobregat, i queda integrat a la xarxa de camins fluvials existent.

Seguint el camí del riu aigües amunt, trobarem el sotapont de l'AVE. Aquest viaducte s'ha convertit en un mural artístic amb l'objectiu d'integrar l'estructura de l'AVE en el paisatge i reflectir-hi la presència del municipi a través d'elements del seu imaginari. El treball ha estat coordinat per la professora i artista Montserrat Casacoberta de l'escola BAU.

Si tombem a esquerra cap a la desembocadura del riu, ens trobem l'últim meandre del riu Llobregat, recuperat paisatgísticament amb la plantació de vegetació de ribera, i també veurem el punt de sortida de les aigües depurades impulsades des de l'estació depuradora d'aigües residuals del Prat, per aprofitar-les per a l'agricultura i per al manteniment del cabal ecològic del riu.

0
Gual - Potabilitzadora - Sotapont AVE Camí de Torrelles de Foix, 08970, Sant Joan Despí
Cómo ir
Transportes en las inmediaciones de...