L'AMB amplia el llindar econòmic d'ingressos per accedir a la targeta rosa metropolitana

| Subject: Mobility and Transport

L'organisme metropolità incrementa en un 10% el topall econòmic d'ingressos, per facilitar l'accés a aquest títol social a nous usuaris. "Més 3.000 persones es beneficiaran d'aquest canvi", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda.

T-rosa metropolitana

L'AMB ha incrementat el llindar d'ingressos per accedir a la targeta rosa metropolitana (TRM), amb l'objectiu que més persones es puguin beneficiar d'aquest títol social. Per fer-ho factible, l'AMB ha modificat l'Ordenança metropolitana que regula el sistema de tarifació social de transport. Aquest tràmit es va aprovar ahir dimarts, 29 de maig, al Consell Metropolità. D'aquesta manera, més persones amb escassos recursos econòmics podran ser beneficiàries a partir d'ara de la targeta rosa metropolitana, en les dues modalitats, gratuïta i de tarifa reduïda.

Els llindars d'ingressos per poder accedir als beneficis de la tarifació social estaven fins ara en l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (IPREM) per a la targeta rosa metropolitana gratuïta (7.519,59€/any 2018), i el doble de l'IPREM per a la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda (15.039,18€/any). Amb aquest canvi, l'AMB incrementa el llindar econòmic d'ingressos en un 10%, respectivament. D'aquesta manera, els nous llindars econòmics són de 8.271,55€ per a la targeta rosa gratuïta i el doble d'aquest, 16.543,10€, per a la targeta rosa de tarifa reduïda.

"Més 3.000 persones es beneficiaran d'aquest canvi", ha exposat el vicepresident de Mobilitat i Transport de l'AMB, Antoni Poveda. "L'objectiu és arribar a més població amb recursos econòmics escassos", ha afegit.

El perfil dels nous usuaris serà igual que els dels actuals beneficiaris: persones discapacitades o majors de 65 anys (en alguns ajuntaments, entre 60 i 64 anys) amb ingressos econòmics inferiors als límits dels nous llindars (IPREM+10%). La mesura es començarà a aplicar, previsiblement, a partir del mes d'agost.

Títols socials de transport públic de l'AMB
Actualment la targeta rosa metropolitana (TRM) beneficia els 18 municipis de la primera corona i els municipis de la segona corona de l'AMB que tenen conveni per l'aplicació de la tarifació social (Cerdanyola, el Papiol, Molins de Rei, Ripollet, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló).

L'any 2017 hi va haver 177.697 beneficiaris de la targeta rosa gratuïta i 219.839, beneficiaris de la targeta rosa reduïda. El cost de la tarifació social en compensació a les empreses operadores és d'uns 13,4 milions d'euros anuals. 

Related documents